Ballada de la jota a la Plaça de la Vila (1909-1910) (2 fotos)

Ballada de la jota a la Plaça de la Vila, cap a 1910. Aquest era un dels actes més importants de la festa major, que antigament se celebrava el 8 de setembre, però a partir de 1967 la festa es va traslladar al penúltim cap de setmana d’agost, per coincidir la primera data amb la recollida d’avellanes.

Foto: Josep Bargalló, dins el llibre “Recull de folklore del Montsant – Serra de Prades”, de Jaume Bori i Roqué.

Fotografía molt semblant a l’anterior, i sembla que feta el mateix dia. Segons Francesc Montferrer, la foto és de la Festa Major de 1909.

Foto: Francesc Montferrer.

La data més antiga de la Festa Major, però, és Sant Julià, es celebrava els dies 6, 7 i 8 de gener en honor al sant, patró de l’antiga església avui desapareguda, situada a l’actual Plaça de la Vila. La festa de Sant Julià, la més antiga de la que hi ha constància, es va seguir celebrant fins el segle XIX, per després caure en l’oblit.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a la Plaça de la Vila.

Informació relacionada:

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.