Carnaval. Carrossa al carrer Major (finals dècada 1910)

Imatge d’aproximadament finals de la dècada de 1910, quan es va celebrar el “major carnaval que es recorda a la vila”. La carrossa amb els seus acompanyants, al carrer Major, davant de cal Casagran.

Plaça de la Vila enramada (1954)

La Plaça de la Vila, el 29 d’agost de 1954, enramada per les festes de l’Arxiprestat, coincidint amb els 50 anys del Sindicato Agrícola y Caja Rural de Ahorros y Préstamos del Priorato. 

Ballada de la jota a la Plaça de la Vila (1909-1910) (2 fotos)

Ballada de la jota a la Plaça de la Vila, cap a 1910. Aquest era un dels actes més importants de la festa major, que antigament se celebrava el 8 de setembre, però a partir de 1967 la festa es va traslladar al penúltim cap de setmana d’agost …

Carnaval (1919)

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría específica dedicada al Carnaval. Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen,

Carnaval (dècada 1920, aprox.)

Carrossa d’un carnaval cornudellenc al seu pas pel Pla de l’Església. Podria ser una rua de carnaval fent un recorregut pels carrers del poble, cap a la dècada de 1920 aproximadament.

Sardanes a la Plaça de la Vila (1927)

Al centre de la gent es veuen grups de persones ballant sardanes, pot ser devien ser festes a Cornudella? En aquella època existien diversos cafès a la plaça, …

Plaça de la Vila (entre 1920 i 1931 ?)

No sabem quina activitat concreta s’estava portant a terme, podria tractar-se d’alguna reunió política (la república es va proclamar a l’abril de 1931), o bé la la inauguració o fundació d’alguna associació. …

Proclamació de la República a la Plaça de la Vila (abril 1931)

Abril de 1931, Plaça de la Vila: Proclamació de la República. Al davant, 3 nenes porten una pancarta que hi posa: “VISQUE – LA REPU – BLIQUE”. Al costat, una altra nena n’aguanta una altra que diu “MACIÀ”. Al damunt, les dones porten un missatge: “A LA – ME – MO – RIE – DE – GA -LAN – GAR – CIA – HER – NAN – DEZ.

Capella del Pilar (1934)

Capella del Pilar, al carrer de Pilar, l’any 1934 aproximadament. L’única persona identificada és el segon de l’esquerra, recolzat a la paret, que és Josep Estivill Borras, de cal Nunci.

Carrer Sant Antoni (1934)

llibre

Carrer de Sant Antoni, a la cruïlla amb el carrer del Pilar i el de Sant Isidre, l’any 1934. Pot ser devia ser alguna festa, ja que sembla que la comitiva es dirigeix cap a la capella del Pilar, al carrer del Pilar.

Pla de l’Església (dècada 1950)

plaesglesia decada1930 800p

El Pla de l’Església, cap a la dècada de 1940 – 1950. Al centre de la imatge, el Bar Juncosa, obert l’any 1941. A l’esquerra, en l’altre portal amb una gran porta de vidre, hi havia una fusteria (*).

Banda i coral “Germanor” (1967)

Una actuació a la Plaça de la Vila, cap a 1967. La Banda “Germanor” -a la part inferior de la foto- acompanyada per una coral formada per nens del poble.

Sardanes a Sant Joan del Codolar (agost 1972)

. Informació relacionada: Sant Joan del Codolar. (Publicat a Cornudellaweb.com, 2008). Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació