Plaça de la Vila (entre 1920 i 1931 ?)

En aquesta foto no sabem quina activitat concreta s’estava portant a terme, però sembla que podria tractar-se d’alguna reunió política (la república es va proclamar a l’abril de 1931), o bé la la inauguració o fundació d’alguna associació.

Foto: Maria Juncosa.
Ampliació de la foto anterior.

La Plaça i els seus cafès eren també els domicilis socials de nombroses associacions cornudellenques. Per exemple, El Centre de Sports de Cornudella, es fundà a la vila el 8 desembre 1922, i “el domicilio social se halla instalado en la Plaza de la Constitucion num. 14 de esta villa”.

Ampliació.

L’Agrupació d’Esquerra Catalana de Cornudella es funda el 18 setembre 1931 i “tendrà su domicilio en Cornudella Plaza de la Republica n. 10 Café Catalunya”. L’entitat es disol el 26 novembre 1933, per entrar a formar part de l’Esquerra Republicana de Catalunya. El Partit Republicà Socialista de Marcel.lí Domingo, també tenia seu a la Plaça, en un dels cafès.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a la Plaça de la Vila.

Informació relacionada:

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.