Proclamació de la República a la Plaça de la Vila (abril 1931)

Abril de 1931, Plaça de la Vila: Proclamació de la República. Al davant, 3 nenes porten una pancarta que hi posa: “VISQUE – LA REPU – BLIQUE”. Al costat, una altra nena n’aguanta una altra que diu “MACIÀ”. Al damunt, les dones porten un missatge: “A LA – ME – MO – RIE – DE – GA -LAN – GAR – CIA – HER – NAN – DEZ.

Foto: Natàlia Martinez.

Fermín Galan i García Hernández eren dos capitans republicans de l’exèrcit que van ser executats el 14 de desembre de 1930 pel Govern d’Alfons XII. El el 14 d’abril de 1931 es va proclamar la IIª República. A la fotografia, feta a la Plaça de la Vila, hem pogut identificar a (d’esquerra a dreta): Portant la bandera republicana: Macari Aragones; al seu costat amb corbata: Batiste Estivill. Dones: 1ª ?; 2ª Pepita Bola; 3ª Maria ?; 4ª Carmeta Mianga, 5ª ? Aleu; 6ª Maria Guiteria; 7ª Rosita Pedret Nogués; 8ª ?; 9ª Teresina Mianga; 10ª Berta Tafall; 11ª Pilar Nicolau; 12ª ?. Al seu costat, a l’esquerra de la Senyera el “vell Nicolau” i a la dreta ?

.

Informació relacionada: El 14 d’abril fou una festa (1931). Miquel Martorell Garau. Cornudella web, abril 2000.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

 

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.