Molí d’en Catxap, engullit pel pantà (març 1970)

Una trista imatge del Molí d’en Catxap, març de 1970: Les aigues del pantà engullen el mas per primera vegada, tot i que com es pot veure en la imatge, ja no tenia teulada i semblava abandonat des de feia anys.

Foto: Jaume Ferré Bargalló.

Segons informació de Josep M. Cervelló i Torrella (01/04/2021): “La nit del 23 de març de 1881 el meu rebesavi Josep Alsina Rebull, fuster de Cornudella, va morir en aquest molí a causa d’una hemiplegia, segons declaració de la seva dona Rosa Beltran Amorós al jutge municipal del districte de Siurana, Ramon Alsamora. En Josep Alsina Rebull havia nascut a Cornudella l’any 1814.” El senyor Josep M. Cervelló fa el seguiment de la seva familia a Cornudella des del segle XVIII fins que els seus besavis van marxar cap a Barcelona per la fil.loxera. Tenien terres a la part de Siurana (l’Estopinyà) i eren fusters a Cornudella, casa seva era coneguda com a “cal fuster boig”.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada al Molí d’en Catxap i una altra al Pantà del Siurana.

Informació relacionada: Pantà del Siurana (Llocs i tombs). Cornudellaweb, 2008.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.