Tartana al mas de Sant Marcell (1916 aprox.)

L’edifici que es veu al fons és el Mas de Sant Marcell. La senyora del paraigues / parasol és Maria Aragones Mas, cap a 1916. La sra. de l’esquerra, és la Marita Piñol Massot, nascuda el 1894 (a la foto tindria 22 anys); la sra. del mig és la Isabel Piñol Massot, nascuda el 1892 (24 anys),  i la nena de la dreta és Pilar Piñol Massot, nascuda l’any 1904 (12 anys). Les tres són germanes de Josep Maria Piñol Massot, nascut el 1900. Marita i Pilar van viure al mas fins a la seva mort, als anys setanta.

Foto: Arxiu Morato Aragones.

La caseta que hi ha al fons (façana blanca) es la que s’anomenava “caseta de l’era”. Allí hi havia un troç enrajolat amb totxana vermella on es ventava el cereal. Era una caseta de serveis i tenia una bassa on creixien nenúfars i peixos de colors. D’aquesta construcció no en queda res. Al Mas hi havia una tartana com la que apareix a la fotografia (1).

Falta identificar el senyor que aguanta la mula.

(1): Informació facilitada per Nanda Sangenís

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría específica dedicada al Mas de Sant Marcell.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.