Carrer Major (1929)

Carrer Major, 1929, a la confluència amb el carrer de Sant Antoni. A l’esquerra de la imatge, la caserna de la Guàrdia Civil. Encara hi havia l’abeurador i l’antiga font. Molt antigament (s.XIV), aquest indret s’anomenava “Lo Sol de la Vila” o “Pla d’en Navarro”.

Foto: Elisabet Josa Borras.
Ampliació.

A partir d’aquest punt, el carrer major continuava com a “camí del camp” (en direcció a l’actual Parc) i el carrer de Sant Antoni continuava amb el “camí de la Morera” (en dirección els actuals carrer de Sant Antoni – carrer Sant Isidre – carrer de La Morera). No serà fins al segle XVIII, entre 1750 a 1795, quan el poble s’extén, allargant els seus carrers en el sentit dels camins, en aquest cas el carrer Major s’allargava pel camí del Camp, i el de Sant Antoni pel camí de la Morera.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada al Carrer Major.

Informació relacionada: Plànols de la vila de Cornudella anys 1300 i 1600. Consideracions als plànols. Miquel Martorell Garau. Cornudellaweb.com, 2000.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.