Comte de Rius / carretera (entre 1909 i 1919)

La carretera (o carrer compte de Rius, que és el nom que la carretera rep al seu pas pel mig de la vila), a la dècada 1910, aproximadament. A l’esquerra, la fàbrica de sabó (1901) després transformada en Fonda Montsant. Al fons es distingeix la fàbrica d’alcohol (1909). Dues edificacions noves, dedicades a la indústria.

carretera2 1910
Foto: Joan Alfons Gomis.

Poc després vindria el Celler Cooperatiu (1919). Cornudella començava el segle amb gran empenta. El nom de Comte de Rius se li va donar en honor a Marià Rius i Montaner (Tarragona 1838 – Scala Dei 1894), impulsor i defensor del projecte que feia passar la carretera pel mig del poble, en oposició a un altre projecte que la feia passar per darrere d’aquest.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada al Carrer Comte de Rius / carretera.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.