La darrera tartana de Cornudella, d’en Joan “xollador” (1992)

En primer terme, la darrera tartana que va circular pel poble, amb el seu propietari, el Joan “Xollador” (pare), del carrer de la Miranda, i en segon terme, la Fonda Montsant, espai avui ocupat per dos blocs de pisos.

Foto: Carles X. Cabós

Ja no queda pràcticament res del que es veu en aquesta imatge de l’any 1992, ja a la recta final del segle XX. En ella podem veure, en primer terme, la darrera tartana que va circular pel poble, amb el seu propietari, el Joan “Xollador” (pare), del carrer de la Miranda, tornant del tros com tants altres dies. En segon terme, la Fonda Montsant, espai avui ocupat per dos blocs de pisos. Una imatge irrepetible. La foto està presa des de la terrassa del Cafè Bar La Renaixença.

Cal agraïr l’ajuda de Roc Fernàndez, de Sant Feliu de Codines, Conseller Nacional i Cap d’informació de Convergència Democràtica de Catalunya. Amb la seva ajuda, vàrem poder datar exactament la imatge, gràcies al detall del cartell de propaganda electoral que hi ha enganxada a l’arbre. En el cartell, mig esquinçat, hi apareix l’ex-president Jordi Pujol, en la campanya de les eleccions al Parlament de Catalunya de 1992.

.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a la Fonda Montsant.

Informació relacionada: El Pub Nexus o del Miquel (1982 – 2005). Publicat a Cornudellablog.cat, 2014.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.