Recó del Fossar (1900-1910 aprox.)

A la dreta de la imatge, pujant cap a les Eres, el carrer del Fossar quan semblava més un camí que pròpiament un carrer, l’any 1900-1910, aproximadament.

(Foto: Miquel Butet)

La fotografia està presa des del carrer Comte de Rius (carretera), amb dos veïns en primer terme (el de la dreta és Josep Gomà, de la fàbrica de sabons, el de l’esquerra podria ser algún familiar). Antigament, es coneixia amb el nom “recó del fossar” al carrer que discorre paral·lel entre l’actual Sala Parroquial i l’Ajuntament, ja que en aquest lloc hi havia part del vell cementiri.

El 1958, en construir-hi la Sala Parroquial encara van sortir gran quantitat d’ossos d’antics enterraments. A partir de la construcció de la Sala Parroquial, es va passar a dir carrer Pius XII. Actualment, el carrer del fossar és el que puja desde la carretera fins a les eres, passant pel costat de l’ajuntament i fins la cruïlla del carrer de les Eres i el carrer de la Miranda (també dit carrer de les flors). El Recó del Fosar original ocupava aproximadament el lloc on actualment hi ha la Sala Parroquial i el carrer Pius XII, on hi havia l’antic cementiri.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.