Abadia i l’església de Santa Maria (1921)

Curiosa foto, on encara es pot observar el mur que hi havia on actualment hi ha l’edifici de la Sala Parroquial, al carrer Pius XII (antic recó del fossar).

Vista de la part posterior de l’Església de Santa Maria de Cornudella de Montsant i l’abadia, l’any 1921. El carrer del Fossar baixa de les Eres en direcció a la carretera. L’edifici adossat a la part posterior de l’església es convertiria, el 1947, en l’Abadia, que fins aquell any estava al carrer de l’Església. El mur que hi ha paral.lel al carrer Pius XII (abans carrer del Fossar), entre l’Abadia i l’Església, separava el carrer del jardí que es va fer per a la nova abadia. En fer-lo, van sortir gran quantitat d’ossos de l’antic fossar, que s’havia suprimit l’any 1854. De fet a aquest lloc se’l coneixia com “recó del fossar”. El 1958, a l’espai que ocupava el jardí de l’Abadia, s’hi va edificar la Sala Parroquial.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a l’Església de Santa Maria de Cornudella.

Informació relacionada: Església parroquial de Santa Maria (s.XVII). Cornudellaweb.com, 2008.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

 

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.