Fonda Montsant. La fàbrica de sabó (1901, aprox.)

Cal Saboner. La fàbrica de sabons de Josep Gomà, a començament del s.XX (l’edifici era nou, de l’any 1901). Posteriorment, a la dècada de 1930 es va convertir en la Fonda Montsant, que va funcionar fins els anys 80 del s.XX.

Foto: Miquel Butet

Encara en el seu celler va funcionar un pub entre 1982 i el 23 de setembre de 2005 . L’edifici va ser enderrocat el 19 d’octubre de 2005 per a edificar-hi blocs de pisos.

Ampliació de la foto anterior. El senyor calb amb davantal fosc, aixecant el braç dret, és Josep Gomà.

La nena situada a dalt el balcó és Maria Gomà Cardona, filla de Josep Gomà. La dona al seu costat és segurament una de les germanes de Josep Gomà, igual que les dues de més a la dreta. El noi que esta al costat de les dones és probablement el fill de Josep Gomà, anomenat també Josep. I la dona del mocador és la seva avia i mare de les noies i de Josep Gomà, Magdalena Griñó Corsà. La foto deu ser del 1906 o 1907 aproximadament (1).

(1) Informació facilitada per Roger Almodóvar.

.

Cornudella segle XX Arxiu Fotogràfic Digital Cornudellenc disposa d’una categoría dedicada a la Fonda Montsant.

Informació relacionada: El Pub Nexus o del Miquel (1982 – 2005). Publicat a Cornudellablog.cat, 2014.

Si teniu cap informació sobre aquesta fotografia (rectificació de dades o dates, noms de persones que hi apareixen, o qualsevol aportació a la informació de la imatge, si us plau ompliu el següent formulari i cliqueu a “enviar”. Gràcies.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.