Primera visita guiada a l’Arxiu Morató Aragonès de Cornudella de Montsant

Maria Elena Morató, filla del pintor Josep M. Morató Aragonès, farà un recorregut per les obres exposades explicant anècdotes, histories o particularitats de les obres mateixes o de les èpoques que representen

Arxiu Morató Aragonés
Vista de la sala de l’exposició ” 1937-2006: 65 anys pintant el Montsant”, al Casal Jaume I. Foto: Carles X. Cabós

El dilluns 15 d’agost tindrà lloc al Casal Jaume I de Cornudella de Montsant una visita guiada gratuïta a l’Arxiu Morató Aragonès (AMA), inaugurat el passat 9 de juliol. La visita començarà a les 12 del migdia, i l’amfitriona serà Maria Elena Morató, filla del pintor Josep M. Morató Aragonès. Serà l’encarregada de fer un recorregut per les obres explicant anècdotes, histories o particularitats de les obres mateixes o de les èpoques que representen. Quant a la temàtica dels quadres exposats, gira majoritàriament al voltant de Cornudella de Montsant i la serralada de Montsant, tot i que també n’hi ha d’altres indrets com París, Castella o Aragó, que completen la visió d’altres paisatges que Morató va pintar moltes vegades. L’obra més antiga de l’exposició data de 1939, i la més recent de 1991. Per a aquesta primera visita guiada, no cal inscripció prèvia, tot i que l’aforament és limitat.

Està previst que aquesta activitat guiada se celebri cada dos mesos, al marge de les visites lliures que els interessats vulguin realitzar en els horaris marcats, de dimarts a divendres de 17 a 20 hores. Els caps de setmana hi ha la possibilitat de concertar visita en horari de matí trucant abans a l’Ajuntament de Cornudella de Montsant (tel. 977 561 416). Cal recordar que l’exposició actual “1937-2006: 65 anys pintant el Montsant” s’acaba el mes d’octubre, i el novembre començarà una altra exposició que estarà activa fins al maig de l’any vinent.

D’altra banda, al llarg d’aquest mes d’agost es farà la primera entrega de material bibliogràfic de l’arxiu, corresponent a les col·leccions de libres d’art, per començar a bastir un espai específic de consulta amb l’art com a protagonista. El mes de setembre es farà entrega del material digitalitzat fins al moment, consistent en fotografies, correspondència i documents antics. És gairebé segur que aquesta entrega anirà acompanyada d’una conferència o xerrada per explicar el material entregat i quina significació té.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.