Agustí Masip guanya el ‘Roser d’argent’ al XXI Premi Literari Vila de Puigcerdà

El falsetà va guanyar el segon premi del certament literari amb l’obra ‘Més fang a les mans, encara’

Agustí Masip va rebre el premi de la mà del regidor de Cultura de l’ajuntament puigcerdanenc, Xavier Piguillem. Foto: Facebook / Puigcerdà Som Tots
Agustí Masip va rebre el premi de la mà del regidor de Cultura de l’ajuntament puigcerdanenc, Xavier Piguillem. Foto: Facebook / Puigcerdà Som Tots

El falsetà Agustí Masip va rebre el passat dissabte 9 de juliol el segon premi de narrativa del XXI Premi Literari Vila de Puigcerdà, amb l’obra Més fang a les mans, encara. Masip va rebre el premi “Roser d’Argent” durant el sopar de cloenda “Nit de la Cultura”. El certamen, consolidat en el marc dels premis literaris de Catalunya, s’emmarca dins la XXI Setmana Cultural del Roser, que va començar el dia 1 de juliol, i que fins al diumenge 10 del mateix mes, va portar a la capital de la Cerdanya fins a 22 propostes en àmbits tan diversos com la música, fires i mercats, poesia, activitats infantils o presentació de llibres, entre d’altres.

Agustí Masip va rebre el premi de la mà del regidor de Cultura de l’ajuntament puigcerdanenc, Xavier Piguillem. Més fang a les mans, encara és “un ‘trencaclosques’ amb petits fragments dispersos sobre la infància i la primera joventut d’un nen de poble cap allà els anys 60 del segle XX”, explica l’autor. Tot i haver guanyat el premi en la categoria de narrativa, Masip es considera “sobretot, poeta”.

L’Ajuntament de Puigcerdà va rebre un total de 44 treballs, en una convocatòria que tancava el termini de presentació dels originals el 23 de maig, amb gairebé un 100% més dels treballs presentats en l’edició de l’any anterior, que van ser vint-i-sis. El premi guardona una obra de narració original i inèdita, escrita en llengua catalana i que no hagi guanyat altre concurs.

Agustí Masip i Vidal

Mestre de formació, va néixer a Cabassers (Priorat) l’any 1955, tot i que va viure la seva infantesa i joventut a Barcelona, d’on va marxar per exercir la seva professió al Priorat. Actualment viu a Falset, on va ser tinent d’alcalde de Cultura durant 10 anys i president del Consell Comarcal del Priorat.

En la seva faceta literària, bàsicament poètica, Masip ha publicat 12 silencis -juntament amb el montblanquí Pep Civit- (1989); L’efecte espantall (2005) i Festins d’amor i altres àpats (2011). Ha participat en obres col·lectives com Poesia a la frontera (2011) o III Mostra oberta de Poesia d’Alcanar (2012), i ha col·laborat en projectes multidisciplinaris amb músics, artistes, pintors i poetes com Les cares del vi (2010), Mots de vi (2010), Poemes vi-suals (2015) o El temps (que passa) (2016). També va ser col·laborador de l’extingit Diari del Priorat o Lo Violí, i actualment col·labora en diverses publicacions com la revista Canya i Gram, i als diaris digitals PrioratDiari.cat i Segle21.cat. El seu blog és L’efecte espantall.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.