Missió complida: La “V” aquàtica cornudellenca va ser tot un èxit de participació

2014 09 09 v panta tere balac3b1c3a0
“V” al pantà de Siurana, el dimarts 9 de setembre. Foto: Tere Balañà. Podeu veure més fotos d’aquest dia a: https://www.flickr.com/photos/127046888@N02/sets/72157647236819900/

L’embassament de Siurana va ser ahir dimarts l’escenari de la primera de les jornades reivindicatives que han de tenir lloc en els propers dies a Cornudella de Montsant. El Club Nàutic Cornudella i els monitors/es de Canoa Kayak Siurana van ser valents en atrevir-se a organitzar un event d’aquesta mena, que per reeixir necessitava de la participació de la gent si o si, en un dimarts laborable i en un poble de menys de 1000 habitants.

Però finalment, l’experiència va ser tot un èxit. Una cinquantena de petites embarcacions entre caiacs i canoes, amb un centenar de tripulants de totes les edats a bord, van dibuixar una gran “V” en les aigües de l’embassament. Abans de les 5 de la tarda, la “V” ja estava perfectament muntada; puntualment a les 17:14 h, els nombrosos fotògrafs apostats en diferents punts estratègics van immortalitzar uns moments que ja formen part de la història de Cornudella. No només van participar en la festa els que estaven en les barques, ja que cal sumar-hi una altra cinquantena de persones que es van situar entre la carretera del pantà i el camí de les Obagues, ja sigui per fer fotografies o per que no es volien perdre aquest espectacle inèdit.

La “V” va ser la cirereta d’una gran jornada

Tot i que la gran “V” aquàtica va ser la gran protagonista del dia, no va ser la única activitat que ahir va triomfar. De fet, va ser la darrera activitat de la jornada.

Abans, a la 1 del migdia, a les instal·lacions del Club Nàutic es va celebrar un vermut amb productes cornudellencs com formatges, vi i embotits, entre d’altres.

Tot seguit, cap a 2/4 de 2, la cinquantena d’assistents es van traslladar en canoes i caiacs fins al toll de la Banyera i/o del Forn -hi ha certa polèmica sobre el nom del lloc-, a una mitja hora remant. Allí van dinar plegats amb el menjar que cadascú va portar. Des de persones soles fins a famílies amb fills de totes les edats, el més petit d’un any i mig, van compartir taula -per dir-ho d’alguna manera- i van passar una estona a l’estil dels antics “Campestres” cornudellencs. Qui va voler es va banyar al toll, tot i que amb un cel que en alguns moments va amenaçar tempesta, pocs es van remullar més amunt dels turmells. De postres, cóc remullat amb mistela per als grans i cóc sense remullar per als més petits.

2014 09 09 v panta eli
Dinant al Toll de la Banyera. Foto: Eli Josa.

Després de dinar, es va iniciar el retorn cap al punt d’orígen, el Club Nàutic. A les 4 de la tarda estava previst que tothom es trobés en aquest punt per reembarcar amb tots els participants de la “V” que havien dinat a casa seva o que arribaven de fora vila. En poca estona, les petites embarcacions, a les que ara se sumaven totes les que abans s’havien quedat buides a l’embarcador, començaven a dirigir-se cap al punt on s’havia de fer la “V”. Més de mitja hora abans de les 17:14, tot estava en el seu lloc i la “V” ja estava perfectament dibuixada en l’aigua del pantà de Siurana.

En definitiva, una gran jornada reivindicativa, amb una organització exemplar i una gran participació.

Més fotos:

2014 09 09 v panta tere balac3b1c3a0
Foto del grup, després de dinar al Toll de la Banyera. Foto: Tere Balañà.
2014 09 09 v panta
Els participants també van colocar estelades a l’illa del pantà. Foto: Carles X. Cabós.
2014 09 09 v panta tere balac3b1c3a0
Alguns dels participants. Foto: Tere Balañà.
2014 09 09 v panta tere balac3b1c3a0
La “V”, vista des del camí de les Obagues. Foto: Tere Balañà.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.