El 4de7 es va resistir a Poboleda, però els Brivalls descarreguen un altre 2 de 6 i Pilar de 5

Dia de festa a Poboleda, on ahir es celebrava la XVI edició de la Festa del vi i la verema a l’antiga. Pels Brivalls, l’actuació d’ahir era com fer castells a casa, donada la gran quantitat de castellers que Poboleda aporta als Brivalls. Per això, la colla prioratina va voler portar el bo i millor del seu repertori de castells a un Pla de l’Església ple de gom a gom. Com l’any passat, els Brivalls van compartir plaça amb els padrins, els Xiquets de Reus, que van tornar a portar al Priorat castells de 8 pisos.

Per començar, es van aixecar 3 pilars de 4 conjunts -un dels Brivalls i dos dels Xiquets de Reus-. A continuació, els Xiquets de Reus van descarregar un 2de7, seguit d’un 3de6 amb agulla dels Brivalls. En la següent ronda, els reusencs van descarregar un 3de8, i els Brivalls el seu cinquè 2de6 descarregat consecutiu.

El cinquè 2 de 6 dels Brivalls, a Poboleda.

Seguidament, els de Reus van fer un 5de7. En el seu torn, els Brivalls van intentar el que hagués estat el seu segon 4d7, però el castell es va girar i finalment es va quedar en intent desmuntat, per la qual cosa es va optar pel 4de6, que es va descarregar sense problemes. Després, els Brivalls van tornar a descarregar un altre Pilar de 5, el tercer de la temporada. Abans d’acabar la diada castellera, Xiquets i Brivalls van fer un 4de6 de germanor, amb castellers de les dues colles, i per finalitzar, una ronda conjunta de pilars, concretament dos Pilars de 4 cadascuna.

Al Cap de Colla, Sisco Martínez, la diada castellera li ha deixat molt bones sensacions: “Molt bé l’actuació d’avui, llàstima del 4de7 però cal continuar treballant per poder assolir més reptes”.

poboleda 770x1368 tiny
4 de 6 conjunt entre els Xiquets de Reus i els Brivalls.

.El programa 3 Rondes de Catalunya Ràdio causa malestar per les seves informacions de diumenge passat

En altre ordre de coses, aquesta setmana ha estat moguda a les xarxes socials pel que respecta als Brivalls, i pels Castellers de Cornellà, que també van resultar al·ludits indirectament en les informacions que es van emetre en el programa de diumenge passat, 7 de setembre. En la secció “llenya” del programa, es va criticar als Brivalls de Cornudella per no anar al concurs-7 de Torredembarra, el proper 28 de setembre: “Els Brivalls de Cornudella, divendres a la nit, a menys de 12 hores de la celebració del sorteig, encara havien de sotmetre a votació els seus socis per veure si hi anaven o no”. Segons els conductors del programa, no anar al concurs-7 “suposa un menyspreu cap a l’espectacle casteller més gran del món” i “val més actuar al costat d’una gran repercussió mediàtica que acudir a una actuació en un barri aïllat de l’àrea metropolitana de Barcelona”.

Segons els Brivalls de Cornudella, respecte a la decisió de no anar al concurs-7, afirmen que van rebre la invitació de la Coordinadora de Colles Castelleres el dia abans de la votació -després de la renúncia d’11 colles-. Possiblement, no hi hauria cap problema en acceptar la invitació si no fos per que el concurs de Torredembarra coincideix amb una actuació dels Brivalls a Cornellà, que ja estava pactada des de feia mesos. Així les coses, els Brivalls van convocar en temps record una assemblea general extraordinària, que es va celebrar divendres dia 5 de setembre. En dita assemblea, l’únic punt de l’ordre del dia va ser decidir si s’anava al concurs-7 o a Cornellà. Finalment els socis van decidir, per àmplia majoria, complir amb la paraula donada per actuar a Cornellà, i per tant, no anar al concurs-7.

Per part de la Coordinadora, el passat dia 8 va emetre un comunicat vía Twitter on informava que “per part nostra dir que vam avisar als Brivalls tan aviat com vam poder i que entenem perfectament la seva decisió”.

Recull fotogràfic de la diada. Fotos: Elisabet Josa

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.