La Colla Jove dels Xiquets de Tarragona celebraran a Cornudella el 25è aniversari de la seva primera sortida

Pilars de la Jove de Tarragona i Brivalls a la Plaça de Sant Joan de Cornudella, el 4 de novembre de 1979. Foto: http://jovedetarragona.cat

La Colla Jove Xiquets de Tarragona tornaràn a la plaça que els va veure actuar per primera vegada fa 25 anys, la Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant. Aleshores, la colla castellera tarragonina va fer castells juntament amb la actualment desapareguda colla local, els Brivalls de Cornudella. Era el 4 de novembre de 1979, i la Jove va actuar sense camisa distintiva -i de fet, encara sense nom-. Aquesta sortida a Cornudella és considerada avui dia per la colla tarragonina com “importantíssima”, ja que va consolidar el projecte de l’entitat, que havia iniciat els assajos el 14 de gener del mateix any, als baixos de la Cooperativa Obrera, al carrer Fortuny de Tarragona. Amb l’engrescament d’aquesta primera sortida, als inicis del 1980 la colla va escollir el nom i el color de la camisa que a partir d’aquell moment els donaria a conèixer arreu: Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Celebració del 25è Aniversari

Les activitats previstes començaràn el divendres 30 de juliol a les 20’30 h., a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, on components de la Jove oferiràn una xerrada sobre aquests 25 anys i la seva estreta relació amb els Brivalls i la mateixa vila de Cornudella. El plat fort serà el diumenge 1 d’agost, amb l’actuació de la Jove Xiquets de Tarragona a les 13 h., a la Plaça de la Vila. La localitat prioratina tornarà a ser Plaça Castellera, en una jornada que espreveu emocionant, festiva i sense dubte, emotiva per a molts castellers i aficionats que van viure d’aprop aquella jornada de fa 25 anys. Per finalitzar les activitats commemoratives, en acabar els castells hi haurà un dinar popular que compartiran els membres de la colla i els veïns de Cornudella i visitants que ho dessitgin.

Publicat a PrioratDigit@l.com, divendres 23 de juliol de 2004.-

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.