Primera diada dels Brivalls fora de casa d’aquesta temporada, a Les Roquetes de Garraf

Segona diada castellera de la temporada per als Brivalls de Cornudella, i primera fora de casa. Ha estat a les Roquetes (Sant Pere de Ribes, el Garraf), on han actuat conjuntament amb els amfitrions, els Castellers de les Roquetes, i els Castellers de Castelldefels.

En aquesta ocasió la colla castellera del Priorat ha completat el 3de6, 4de6, 3de6 amb agulla i dos pilars de quatre, un dels quals net, tots ell descarregats a la primera. No només han sortit a la primera, a més s’han completat sense problemes. Xavi Pallejà, un dels veterans de la colla amb més experiència i diades a l’esquena -ja va ser casteller amb els Brivalls dels anys 80- qualificava el 4de6 dels Brivalls d’ahir a les Roquetes com un castell «de bella factura». Una descripció o afirmació que adquireix encara més significat si es té en compte que l’any passat, a aquestes alçades de temporada, els Brivalls només van aconseguir descarregar el 4de6 al tercer intent en la seva segona diada, que va ser precisament a la Fira del Vi de Falset.

Pau Ferrer, cap de colla dels Brivalls fa un resum del seu punt de vista sobre aquesta diada, molt especial a nivell personal per ser la primera fora de casa com a cap de colla: «Hem començat amb un 3de6 lleuger, preparant el possible pas als castells de set. La resta de castells han sortit bastant sòlids, amb progressos respecte a la primera diada a Cornudella, i també hem fet el pilar de 4 net per anar preparant el Pilar de 5, que esperem que surti aviat».

Ricard Obradors també s’ha estrenat enguany com a cap de canalla, i creu que aquesta diada ha estat encara millor que la primera: «Tots els castells els hem fet perfectes» Sobre el treball específic en la seva àrea, explica que en aquest inici de temporada «des de l’equip de canalla estem treballant en anar preparant alguns castellers que la temporada anterior feien d’enxaneta i enguany ocuparan noves posicions a dosos, com son els casos de la Montse i la Maria».

Brivalls Les Roquetes del Garraf 20150426 69
4de6 dels Brivalls a les Roquetes ahir diumenge. Foto: Elisabet Josa.

En acabar els castells, les colles han compartit una botifarrada popular en un parc proper a la Plaça, per després emprendre el camí de retorn cap a terres prioratines.

Brivalls Les Roquetes del Garraf 20150426 17
Botifarrada a Roquetes del Garraf.

Referint-se a la important cita dels Brivalls la setmana vinent a Falset, on se celebrarà la 20a edició de la Fira del Vi, el cap de colla Pau Ferrer, conscient de que encara estem al principi de la temporada, no es vol mullar: «No ens hem de tirar a la piscina, hem d’anar fent passes endavant. A veure com aniran els propers assajos, i si les proves surten bé , potser podrem fer “altres castells”». Qui ho desitgi pot intuir o especular sobre algun d’aquests altres castells, però independentment de les novetats que hi puguin haver -o no- a Falset, és evident que els Brivalls hi arribaran en millor forma, amb més assajos a sobre i una diada més d’experiència respecte l’any passat.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.