Els Brivalls sumen els primers castells de 6 de l’any a Cornudella

 Els Brivalls de Cornudella i la Colla Jove Xiquets de Tarragona han encetat aquest migdia el cap de setmana casteller. Ho han fet a Cornudella de Montsant, on han celebrat la Diada d’Apadrinament, dels Brivalls, l’única colla castellera del Priorat.

Els Brivalls de Cornudella han obert avui la seva temporada completant tres castells de la gamma alta de sis. Així, la colla del Priorat ha completat el 3 de 6 amb l’agulla a la primera ronda. En segona ronda han descarregat el 5 de 6, castell que van estrenar en la darrera jornada castellera de l’any passat, a la Trobada de les Colles del Sud. En la tercera ronda han descarregat el 4 de 6 amb l’agulla. Els de la camisa blau marí han tancat la diada amb dos pilars de quatre, un dels quals ha quedat en carregat.

Cornudella JoveTGN 20150418 Eli Josa
5de6 dels Brivalls Foto: Elisabet Josa

Si l’inici de temporada ha estat emocionant per a tots els castellers, Pau Ferrer encara l’ha viscut amb més intensitat i emoció. Tot i que ja exerceix com a cap de colla des de l’inici dels assajos al febrer, avui ha viscut el seu “bateig de foc”, estrenant-se en una plaça castellera com a nou Cap de colla dels Brivalls, amb l’afegit d’haver-ho fet en una actuació conjunta amb una de les colles punteres del país. «Les sensacions han estat brutals, la diada ha anat molt bé i els castells que teniem previstos han sortit tots molt sòlids». «És molt gratificant que tot i els canvis que hi han hagut a totes les estructures, els castells han sortit bé». «Tenim colla per rato», ha pronosticat un Pau Ferrer molt satisfet d’aquesta estrena.
.

.La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha calcat l’actuació castellera que va fer ara fa unes setmanes a Riudecanyes. Els de Carles Ribas han tornat a descarregar el 3 de 7, el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l’agulla, per acomiadar l’actuació amb un vano de 5. La Jove ja pensa ara en la diada de Sant Jordi del proper dijous a Tarragona.

Cornudella JoveTGN 20150418 Eli Josa 4 tiny
La Jove dels Xiquets de Tarragona, a la Plaça de la Vila.

Abans de l’actuació castellera a la Plaça de la Vila, la colla castellera del Priorat ha participat en la inauguració del Passeig dels Brivalls, que ha tingut lloc a les 12 del migdia al Parc Vell.

Cornudella JoveTGN 20150418 Brivalls 32 770 1
Abans de l’actuació castellera va tenir lloc la inauguració del Passeig dels Brivalls. Pau Ferrer, entre Sisco Martinez, president dels Brivalls, i Josep M. Castan, alcalde de Cornudella. Foto: Colla castellera Brivalls de Cornudella.

Com és costum en aquesta diada conjunta amb els padrins dels Brivalls, després de l’actuació a la Plaça de la Vila, s’ha celebrat un dinar de germanor entre les dues colles al bar La Fusteria de Cornudella.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.