Brivalls i Jove de Tarragona enceten la temporada castellera a Cornudella

Abans de l’actuació s’inaugurarà el Passeig dels Brivalls

Aquest dissabte 18 d’abril la colla castellera Brivalls de Cornudella enceta la temporada amb la primera diada castellera, que tindrà lloc a la Plaça de la Vila de la localitat. Els Brivalls actuaran juntament amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, padrins de la colla prioratina. L’actuació començarà a les 13 h., i després dels castells es celebrarà, com ha estat costum en aquests tres primers anys de la refundació dels Brivalls, un dinar de germanor al Bar la Fusteria.

Després de la gran temporada aconseguida el 2014, en la qual els Brivalls van aconseguir descarregar castells de 7 per primera vegada en la seva història, les expectatives aquesta temporada son altes. Els Brivalls comencen temporada amb una renovada Junta directiva i tècnica, i amb un nou cap de colla, Pau Ferrer. Per a Ferrer «aquesta es una diada que personalment afronto amb il·lusió, degut a que es la primera amb el càrrec de cap de colla dels Brivalls». Respecte als castells que la colla podrà oferir en aquesta primera actuació, diu que «encara no esta al 100% decidida l’actuació del proper dissabte amb la Jove de Tarragona, a la tècnica esperem els assajos previs per acabar de decidir quins son els escollits. En aquesta diada esperem veure els nostres primers castells de la gamma de sis, o possiblement la gamma de sis i mig». Aprofita per fer una crida: «Des de la tècnica demanem màxima assistència per a l’assaig previ a l’actuació», referint-se a l’assaig de divendres 17 d’abril.

L’any passat en aquesta mateixa diada, a la Plaça de la Vila de Cornudella la Jove de Tarragona va descarregar el primer castell de vuit de la història en una plaça prioratina, el 3d8. Per la seva banda, els amfitrions van poder descarregar el 3d6 i pilar de 4 mentre que El 4d6 i el 4d6 amb agulla es van quedar en intent desmuntat. La temporada acabava de començar; i poca gent va pronosticar la gran evolució que els Brivalls van experimentar al llarg de la mateixa.

Tornant al dissabte, abans de l’actuació, a les 12, s’inaugurarà el Passeig dels Brivalls al Parc Vell de Cornudella. L’Ajuntament de Cornudella va aprovar el 30 de juny de l’any passat la denominació de ‘Passeig dels Brivalls’ al tram del Parc Vell que arriba fins a l’escola Piñol i Aguadé.

Pel que fa a properes actuacions, la següent serà a Roquetes del Garraf (Sant Pere de Ribes) el proper diumenge 26 d’abril, juntament amb els Castellers de Castelldefels i Castellers de les Roquetes. El dissabte 2 de maig a la tarda, els Brivalls tornaran per segon any consecutiu a la Fira del Vi de Falset, on actuaran amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Foto de capçalera: Plaça de la Vila de Cornudella. Diada de Festa Major 24/08/2014. Foto: Elisabet Josa.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.