Nou intent desmuntat de 3de7 i castell descarregat número 100 dels Brivalls

Bon dia i calor en la diada castellera dominical al Parc Nou de Cornudella, que poc a poc es va guanyant el lloc com a segona plaça dels Brivalls a casa, després de la indiscutible titular Plaça de la Vila.

Els Brivalls van obrir plaça amb 3de6 amb agulla sense complicacions, a continuació els Xiquets de Vila-Seca van fer un 3de6a. En la segona ronda els prioratins van provar el desitjat 3de7, però finalment es va desmuntar quan entraven dosos. Lògicament aquest intent desmuntat va condicionar la resta de l’actuació.

D’haver sortit bé, almenys carregant-lo, cabia la possibilitat que els cornudellencs haguessin anat pel tercer 4de7 de la temporada i de la història brivall, però degut a aquesta circumstància es va optar per tirar immediatament un 3de6 net. Per finalitzar aquesta segona ronda, els Xiquets de Vila-Seca van descarregar un 4de6 amb agulla. En la tercera ronda, tant els Brivalls com els de Vila-Seca van coincidir en el 4de6.

Abans dels pilars finals conjunts, els Brivalls van descarregar de manera èpica el cinquè Pilar de 5 de la temporada, que es va poder remuntar quan semblava que havia de fer llenya sense remei, fins i tot les gralles havien deixat de sonar. Aquest pilar de 5, a més de per l’èpica de la seva finalització, també passarà a la història per ser el castell número 100 descarregat des de la refundació dels Brivalls.

Treballadíssim pilar de 5 dels Brivalls al Parc Nou. Foto: Brivalls de Cornudella.

Per finalitzar la diada, les dues colles van fer una ronda conjunta de pilars de 4.

Tot i el clima inusual a aquestes alçades, no hi va haver massa aficionats al Parc Nou. Les dues colles van fer castells de 6, encara que els Brivalls van fer el tercer intent desmuntat de 3de7 (els dos anteriors van ser a Cornellà el passat 28 de setembre). Segons el cap de colla Sisco Martinez el castell encara està “una mica verd” però les sensacions son bones i cada vegada li falta menys. I els Brivalls ho saben.

Actuació castellera al Parc Nou.

També va sobtar que no es tirés el 2de6, un castell estrenat enguany a Reus i que s’ha descarregat consecutivament en les sis vegades en que s’ha intentat, la darrera també a Cornellà. En aquesta ocasió es va decidir no portar-lo a plaça perquè en els darrers assajos no esta sortint prou perfecte, i “no calia arriscar”.

Aprofitant l’avinentesa de la celebració de l’Ultra Trail Serra de Montsant (UTSM), la colla castellera va organitzar la 1a Cursa Brivall, una cursa infantil no competitiva on hi van participar prop d’una quarentena de nens i joves, repartits en dues categories de fins a 9 anys i de 10 a 13 anys.

Dissabte vinent, a Torredembarra

Així doncs, continua pendent aquest 3de7, que cada vegada sembla més aprop de vestir-se de blau Brivall. Podria arribar ben aviat. El proper dissabte els Brivalls tenen sortida a Torredembarra, on actuaran amb els amfitrions, els Nois de la Torre. Segons Martinez “el 3de7 tampoc queda tan lluny després de descarregar el tres de sis net avui. També vull remarcar la gran feina feta en el pilar de 5, que el Pau ha remuntat quan gairebé estava a terra. A Torredembarra anirem a fer jornada de màxims”. Interpretant aquestes paraules, els Brivalls podrien intentar a Torredembarra el 2de6, 4de7 i el Pilar de 5, les seves màximes fites fins la data, i/o tornar a insistir amb el 3de7, si es vol intentar superar la millor actuació.

Però com és lògic, encara és molt aviat per assegurar res, queden dos assajos molt importants el dimarts i el divendres, i a a partir d’aquests assajos la tècnica decidirà. Temps al temps, però sigui com sigui, la temporada dels Brivalls ja és, a hores d’ara, per emmarcar.

Recull de fotos de la diada

Resum de la diada:

Brivalls de Cornudella: 3de6a, id3de7, 3de6n, 4de6, Pde5, Pde4
Xiquets de Vila-Seca: 3de6a, 4de6a, 4de6, Pde4, Pde4

Brivalls_llibre300x413

 Un llibre que no pot faltar a la vostra biblioteca castellera:

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.