Els Brivalls afronten la recta final de la temporada amb vistes al 3de7

Aquest diumenge 19 d’octubre els Brivalls tenen una nova actuació. En aquesta ocasió la diada castellera es celebrarà al Parc Nou, a partir de les 12 del migdia, amb els Xiquets de Vila-Seca.

També tindrà lloc la 1a Cursa de Brivalls, on hi poden participar totes les persones que vulguin, sempre que no tinguin més de 15 anys. A les 10:15h els qui vulguin participar en la cursa s’hauran d’inscriure al mateix Parc Nou, on rebran el dorsal. A les 10:30h donarà inici la cursa. La inscripció és gratuïta i tots els corredors tindran un obsequi en acabar. Durant aquest diumenge també es celebrarà la Parc Nou la segona jornada de l’UTSM (Ultra Trail Serra de Montsant).

.Els Brivalls afronten la recta final de la temporada

A començaments de la temporada 2013 els Brivalls de Cornudella tot just començaven a caminar de nou. Va ser l’any de la refundació i posterior admissió a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) com a colla de ple dret, després de la històrica actuació de la Figuera, el 10 d’agost. La colla va acabar la temporada consolidant els castells de 6 i havent descarregat el primer Pilar de 5 de la seva història, també durant la diada de la Figuera.

Ja ha passat un any i un parell de mesos des d’aquella fita, i els Brivalls encaren la recta final de la seva segona temporada amb les mateixes ganes amb que van començar, i amb una millora molt evident respecte la primera temporada.

Enguany els Brivalls han fet un petit pas dins el món dels castells, però han pujat un gran esglaó dins la seva història particular. El Pilar de 5 ja s’ha descarregat quatre vegades aquesta temporada. El 2de6 es va descarregar per primera vegada al Mercadal de Reus, el 26 de juliol, i des d’aleshores s’ha descarregat cinc vegades més. I la gran fita, gairebé un somni dels Brivalls, es va aconseguir el diumenge 24 d’agost a Cornudella de Montsant, durant la Festa Major. Aquell dia es va descarregar el 4de7, el primer castell de 7 descarregat en la història dels Brivalls.

Després, el mateix castell es va tornar a provar a Poboleda el 13 de setembre, durant la Festa del vi i la verema a l’antiga. Es volia oferir aquest castell a Poboleda, que és com una segona casa dels Brivalls. En una plaça plena de gom a gom, i amb la companyia dels Xiquets de Reus, no va poder ser i va quedar en intent desmuntat.

Finalment, el 4de7 es va tornar a provar a Cornellà el passat 28 de setembre, i aquesta vegada si, es va descarregar. La jornada de per si ja va ser històrica, però a més podria haver estat apoteòsica si s’hagués pogut almenys carregar el 3de7, que es va intentar per dues vegades. Aquesta era la primera vegada que el 3de7 s’intentava en una plaça després de la darrera, ja fa gairebé 32 anys, quan els primers Brivalls van aconseguir carregar-lo a la Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant. Els dos intents de Cornellà van quedar en desmuntats, però no hi va haver decepció, ni de lluny. En els ànims, els gestos i les cares dels Brivalls es podia percebre satisfacció per la feina feta -es van descarregar el 2de6, 4de7 i Pde5-,  i la coneguda i agradable sensació de que, amb aquest ritme de treball, la recompensa no tardarà en arribar.

Amb aquestes dades, queda palès que la colla aquesta temporada ha millorat molt, i encara no s’ha acabat. I la millora també està sent evident en la quantitat d’actuacions. L’any passat a aquestes alçades de temporada, els Brivalls havien fet cinc actuacions. Enguany ja en porten tretze, més del doble. I al final de temporada se’n hauran fet 18, davant les 8 de tot l’any passat. Gràcies a això i als bons assajos, la colla espera donar alguna sorpresa més abans de finalitzar la temporada. De moment, els objectius  s’estan complint amb escreix. Sisco Martinez, cap de colla, ho resumeix així: “treball, treball i més treball per millorar la millor actuació feta fins ara. Consolidar el 2de6, continuar treballant el 4de7 i l’objectiu seria poder fer el 3de7”.

.Les actuacions fins a final de temporada:

19/10/2014, 12:00 h.: Cornudella de Montsant, Parc Nou, actuació amb els Xiquets de Vila-Seca.
25/10/2014, 16 h.: Torredembarra, amb Nois de la Torre.
02/11/2014, Cornudella de Montsant, Diada dels Brivalls, amb Xiquets de Cambrils i Castellers de les Roquetes.
08/11/2014: (pendent de confirmació)
16/11 a les 11:30h a Cambrils I Trobada de les Colles del Sud.

Els Brivalls de Cornudella, a Cornellà.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.