Gran cloenda de temporada dels Brivalls a la 1a Trobada de les colles del sud

Gran diada castellera ahir diumenge a Cambrils, on es va celebrar la 1a Trobada de les colles del sud, amb la participació de 7 colles. Els Brivalls van compartir la Plaça de la Vila amb els amfitrions els Xiquets de Cambrils, Xiquets de Vilaseca, Torraires de Montblanc,  Xiquets d’Alcover,  Xics Caleros i Xiqüelos i Xiqüeles del Delta.

Els Brivalls van ser la única colla que va descarregar un castell de 7, el 4de7 amb el que van obrir l’actuació, i que ja han descarregat consecutivament en cinc ocasions aquesta temporada. El fet de fer el 4de7 en primera ronda és un bon indicador per veure la confiança que els castellers prioratins tenen en aquest castell, que van estrenar enguany per la Festa Major de Cornudella, a l’agost.

Cambrils 20141116 770
4 de 7 dels brivalls a Cambrils. Els Brivalls van ser la única colla que va descarregar un castell de 7.

En la segona ronda, els Brivalls van descarregar el primer 5de6 de la temporada, també va ser la primera vegada des de la refundació dels Brivalls que es portava aquest castell a plaça, després de diverses setmanes d’assaig. Finalment, el castell va poder-se descarregar sense problemes, esvaint qualsevol dubte al respecte. En la tercera ronda, es va descarregar el 2de6 per novena vegada enguany.

En la quarta ronda els Brivalls van estrenar el Vano de 5 (2 pilars de 4 i un pilar de 5 al mig), per primera vegada en la seva història. Per acabar, totes les colles van fer un pilar de quatre conjunt.

Amb els pilars conjunts a la Plaça de la Vila de Cambrils, els Brivalls diuen adéu a aquesta temporada màgica, on s’han descarregat castells inèdits per a la colla (4de7, 3de7, vano de 5), i d’altres que no es veien des de fa molts anys, en l’anterior etapa Brivall, com el 2de6 i el 5de6.

Per al cap de colla Sisco Martinez, la darrera jornada castellera de l’any per als Brivalls ha estat un èxit en tots els aspectes: “gran diada, en primer lloc felicitar als Xiquets de Cambrils per la gran diada i per la magnífica organització de la mateixa.” Pel que fa a l’actuació de la colla “és la segona diada que sortim de 4de7 i això és un luxe per a una colla com la nostra.  També hem fet el 5de6, castell que no havíem portat a plaça, així com el nostre primer vano de 5”. Respecte al 5de6, Martinez remarca que “després de la dificultat de quadrar-lo als assajos, ha sortit un castell molt maco de mides a la plaça, on la colla ha tornat a demostrar el seu compromís i la feina feta.”

Cal destacar les intencions de Torraires de Montblanc i Xiquets de Vilaseca en portar a la plaça els seus primers castells de 7. En el cas dels Torraires, en la tercera ronda, un 3de7 que es va intentar dues vegades, sense sort. La primera va quedar en intent desmuntat i la segona en intent, quan el castell va fer llenya. Per la seva part, els Xiquets de Vilaseca van provar amb el mateix castell en quarta ronda, quedant en intent desmuntat.

La trobada va reunir uns 700 castellers a la plaça de la Vila de Cambrils i  es va acabar amb un dinar de germanor de totes les colles que es va celebrar a la Cooperativa de Cambrils. Cal destacar la bona organització i les ganes amb que la colla amfitriona va dur a terme tota la gestió de la diada. Ben segur que això ha estat fonamental per decidir l’èxit i la continuïtat d’aquesta trobada, i ha servit d’exemple per a la colla que ho organitzi l’any vinent, donat que la intenció és que aquesta sigui una trobada itinerant, i ja està previst que l’any 2015 es faci en un municipi diferent, tot i que possiblement s’avançarà la data.

Foto de capçalera: dels caps de colla de la diada – JonTCPhoto

.

Resum de la diada (webcasteller):

X. Cambrils:….5de6, 7de6, 4de6a, Pde4
X. Vila-Seca:2de6, 5de6a, 7de6, 3de7(id), Pde4
T. Montblanc:..2de6, 5de6(id), 3de7(id), 4de7(i), Pde4
B. Cornudella:..4de7, 5de6, 2de6, Pde4, Pde5, Pde4
X. Alcover:……3de6, 2de6, 4de6, Pde4
X. Caleros:……3de6, 3de6a(id), 4de6, 3de6a, Pde4
X. Delta:………3de6a, 2de6, 5de6, Pde4s, Pde4

.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.