Els Brivalls de Cornudella ja son una realitat. Tots a fer pinya!

2013 02 23 brivalls assemblea 18
Assemblea del 23 de febrer. Foto: Carles X. Cabós.

El passat dissabte dia 23 de febrer a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Cornudella, va tenir lloc la primera Assemblea General dels Brivalls de Cornudella (1), després de l’Assemblea Constitutiva de la colla, i els membres de la junta es van presentar als més de 30 assistents. Durant dos mesos la Junta Directiva ha estat treballant per de dur a terme tots els tràmits necessaris per poder inscriure la Colla Castellera com a Associació i per tal d’entrar a formar part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Com mana el protocol es va començar llegint i aprovant l’acta de l’anterior Assemblea Constitutiva i seguidament, cada membre de la junta va detallar la feina feta fins al moment i com es té previst encarar aquest inici en cada un dels àmbits. Pel que fa als assajos, els Brivalls ja disposen de local d’assaig i data d’inici: el 8 de març al teatre Íntim de Cornudella. De moment les hores i els dies dels assajos seran els següents:

  • Assaig de canalla: els dimarts a les 18:00 (excepcionalment aquests es faran a la Renaixença fins el dia 19 d’abril).
  • Assaig general: els divendres a les 21:30.

El Cap de Colla, Xavier Pallejà va aprofitar, a més, per explicar la metodologia dels assajos. Va ressaltar que en el primer assaig general del dia 8 de març s’explicarà, de manera gràfica i el més didàctica possible, els conceptes bàsics per a la pràctica dels castells. Paral·lelament als assajos de castells, també es duran a terme assajos de gralles. En aquest cas, encara no hi ha data d’inici però s’espera tenir-la ben aviat, així com oferir la possibilitat de formar a nous grallers. Els interessats poden contactar amb la Colla (brivalls2012@gmail.com).

Un altre punt que es va destacar va ser com entrar a formar part de la Colla. Es va parlar dels diferents tipus de socis i de les quotes corresponents. Tots aquells que estiguin interessats en fer-se socis ho poden fer a cada assaig de la Colla o inscrivint-se des de la Cooperativa Agricola i Secció de Credit Comarcal del Priorat (Plaça de la vila 11, Cornudella).

El moment més emotiu de l’assemblea va ser quan el president, Aniol Casademunt va anunciar que, el recent nascut Julià Cabós Josa (21/01/2013), tindria l’honor de ser soci numero 1 de la Colla. La noticia va anar acompanyada d’un fort aplaudiment per part de tots els assistents.

2013 02 23 brivalls assemblea 20
Julià Cabós Josa, nomenat soci número 1 de la Colla, sembla escoltar atentament com es desenvolupa l’assemblea. (Foto: Cornudella Blog)

Finalment, també cal destacar l’anunci del nom de les dues colles padrines, Xiquets de Reus i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Dues colles veïnes amb les quals ja va existir una molt bona relació durant l’anterior etapa dels Brivalls, que agraeixen la confiança i l’ajut de totes dues. (1)

D’altra banda, la Junta directiva i els responsables de les diferents seccions dels Brivalls queda de la següent manera (a la foto, d’esquerra a dreta):

Ricard Obradors, tresorer; Maria Gomis, vocal de gralles; Meritxell Pallejà, vocal de comunicació; Mireia Pizarro, secretaria; Aniol Casademunt, president; Xavier Pallejà, vocal i cap de colla; Sisco Martinez, vice-president i sotscap de colla; Ignasi Castillo, vocal i cap de canalla. També es va nomenar Eugènia Miró, que no va poder assistir a l’assemblea, com a ajudant de secretaria.

2013 02 23 brivalls assemblea 17
Foto: Carles X. Cabós – CornudellaBlog

(1) Notícia original del Blog dels Brivalls de Cornudella:

http://brivallsdecornudella.wordpress.com/2013/02/24/assemblea-general-23-de-febrer-tot-apunt-per-comencar/

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.