Els Brivalls aixecaran castells diumenge en favor la consulta

Més de 70 colles aixecaran castells diumenge en favor de la consulta

Els Brivalls a Prades (1/6/14). Foto: Eli Josa.

Un total de 71 colles castelleres aixecaran castells aquest diumenge 8 de juny a les 12 del migdia, de forma simultània, per demanar que es pugui fer la consulta del 9 de novembre, sota el lema “Catalans want to vote – Human Towers for democracy”. El projecte, impulsat per Òmnium Cultural, portarà els castells a vuit capitals europees inclosa Barcelona i a 41 poblacions catalanes més, i suposarà una fita històrica pel fet casteller. Sens dubte, l’aspecte més cridaner i eix central del projecte són les actuacions programades a Londres Colla Joves Xiquets de Valls, París Colla Vella dels Xiquets de Valls, Berlin Xics de Granollers, Brussel·les Castellers de Vilafranca, Ginebra Xiquets de Reus, Lisboa Castellers de Sants i Roma Bordegassos de Vilanova. Amb aquestes accions en algunes de les principals capitals europees es busca donar a conèixer internacionalment, i especialment dins la UE, la voluntat dels catalans de decidir el seu futur.

Però a aquestes actuacions cal sumar-hi les que es faran a Catalunya, començant per la doble actuació programada a Barcelona: davant la Sagrada Família, amb la colla del barri, i a la plaça Sant Jaume amb els Castellers de Barcelona, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell. I encara cal sumar-hi la participació dels Castellers de Sant Vicenç dels Horts a la Via Basca, a Pamplona, i dues colles estrangeres que també s’hi sumen: els Castellers de Lo Prado a Santiago de Xile i els Castellers de Mont-real en aquesta població. En total, hi participaran més de 5000 castellers i castelleres. En aquest sentit, el vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Josep Maria Cortès, ha remarcat aquest matí en la foto de família de les colles participants davant la Sagrada Família que el projecte “és una gran idea d’Òmnium que les colles han acollit amb entusiasme”. Cortès ha remarcat la gran dificultat logística i econòmica que comporten els desplaçaments a l’estranger -el projecte l’han finançat Òmnium i les colles, a més de les aportacions aconseguides gràcies al micromecenatge- i ha reconegut que un posicionament polític tan clar del món casteller suposa “una novetat”, però ha explicat que “el que es demana és poder votar, i això sí que genera consens”.

A Cornudella, els Brivalls i els Xiquets d’Alcover també aixecaran castells per la causa. L’actuació castellera tindrà lloc dins les activitats de la Jornada Gastronòmica i Mercat de l’Artesania, que es celebrarà aquest diumenge 8 de juny.

.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.