2.000 persones omplen la Jornada Gastronòmica de Cornudella

Imatge de la Jornada Gastronòmica d’enguany, al Parc Nou. Foto: Elisabet Josa.

Cornudella de Montsant es va veure desbordada en la nova edició de la Jornada Gastronòmica. Més de 2.000 persones -segons l’Ajuntament de Cornudella de Montsant- van donar resposta a la cita en la que ha estat la trobada més multitudinària de les celebrades fins ara. Més de mil persones, a més, es van inscriure a la paella popular, mentre que els Brivalls van participar justament coincidint amb la jornada internacional de les colles castelleres per demanar votar el 9-N.

Un dels plats forts fou la degustació de les tapes i el tast de vins dels restaurants i dels cellers de la vila. El tast tenia un preu de 10 euros, amb copa de vi inclosa. Van participar set cellers: Baronia de Montsant, Noguerals, Ronadelles, Celler Cooperatiu, l’Era, Cingles Blaus i Malondro.

D’altra banda, el preu de cada tiquet per a les tapes va ser de 5 euros, i incloïa el tast de 5 tapes elaborades pels restaurants cornudellencs Can Pep, La Serra, Al Toll, Fonda el Recó i Els Tallers (Siurana). Es van vendre 242 tiquets de mostra de restaurants locals i 243 de tast de vins dels cellers locals.

La paella popular va ser un altre dels clàssics de la trobada. Es va servir, per a cada comensal, un plat de caragols dolços i coents, un plat d’arròs amb conill, pa, aigua, vi i cafè, al preu de 10 euros. Es van servir vora els 1000 dinars (676 tiquets venuts + 74 invitacions als artesans + 95 a la colla castellera convidada + 71 entre els cellers i restaurants participants, Ajuntament d’Alforja (cessió d’una paella), i d’altres col·laboradors.

Per als que van participar en tots els tastos i la paella popular, el preu va ser de 25 euros/persona (10+5+10 euros).

Pel que fa a la XXIXa edició del Mercat de l’Artesania, enguany han estat 45 les parades instal·lades entre els carrers Comte de Rius i de les Bodegues.

Publicat a CornudellaBlog, 9/06/2014

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.