3d6, 3d6a, 4d6 i Pde4 dels Brivalls a Cambrils

 

Els Brivalls van fer una sortida ahir dissabte a la vila marinera de Cambrils, per celebrar, juntament amb la colla castellera local, els Xiquets de Cambrils, la Diada del Carme

brivalls cambrils20jul2014
4d6 dels Brivallsa Cambrils. Foto: Josep Sanchez

La sortida de Cornudella va tenir lloc a les 18’15 h, des del Parc Nou, com és habitual. Des d’allí, els Brivalls es van traslladar fins al Moll de Cambrils, al Passeig Miramar (davant la Torre del Port), lloc on es va celebrar la jornada castellera, una vegada finalitzada la tradicional processó de la Mare de Déu del Carme.

En un Passeig marítim farcit de vianants i amb molta xafogor -que va provocar que al final de l’actuació molts castellers acabessin amb les camises ben xopes de suor- minuts després de les vuit del vespre els castellers estaven enfaixats i preparats per començar. Molts aficionats, curiosos i turistes, així com força socis i acompanyants dels Brivalls, no es van voler perdre l’actuació. Cal destacar que  es van trobar a faltar molts dels Brivalls de Poboleda, que tenien una justificada activitat social que els va impedir acudir a la cita.

Totes dues colles van portar a plaça construccions idèntiques: 3de6, 3de6a, 4de6, Pde4. Aquesta vegada els Brivalls van descarregar bé el 3 de 6 amb agulla que es va resistir la passada setmana al Serrallo, tot i que van patir una mica més en el 4d6. Així doncs, avui si, objectius assolits. Si en aquella ocasió es van estrenar a plaça dues castelleres (la petita Nit de Falset i l’Alba Suanes de Poboleda), ahir ho van fer el cornudellenc Víctor Alzamora “Prior” -de segon- i la siuranenca Aina Arbonés d’enxaneta.

El Cap de Colla Sisco Martínez valora l’actuació com a “molt positiva, la colla està treballant intensament per tal d’assolir la gama de 6. El 4d6 ha estat treballat però s’ha defensat i s’ha descarregat. Ara cal pensar en la diada de Santa Anna, a la Plaça del Mercadal de Reus, una actuació molt esperada, convidats pels nostres padrins els Xiquets de Reus”.

Després de l’actuació hi va haver una agradable sorpresa. Mossèn Josep Mª Font, que va ser rector a la parròquia de Santa Maria de Cornudella de Montsant entre els anys 1984 i 1992, i actualment a la de Sant Pere de Cambrils, situada molt aprop d’on es celebraven els castells, va convidar els cornudellencs a un petit refrigeri. Molts dels Brivalls van conèixer mossèn Font en la seva etapa cornudellenca, per la qual cosa el retrobament va ser molt especial.

2014 07 19 cambrils 21
En acabar l’actuació els Brivalls van anar a visitar a mossèn Josep Mª Font. Foto: Carles X. Cabós

Propera sortida: Dissabte 26 de juliol, al Mercadal de Reus. Trobareu el calendari d’actuacions dels Brivalls en l’enllaç “Els Brivalls, un estiu ple de castells. Calendari d’actuacions”.

Publicat a Cornudella Blog 20/07/2014.

+ Fotos:

2014 07 19 cambrils 2
Gran ambient a Cambrils. Foto: Carles X. Cabós.
2014 07 19 cambrils 6
Brivalls a la vora del mar. Foto: Carles X. Cabós.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.