El primer 2de6 dels Brivalls, al Mercadal de Reus

Els Brivalls de Cornudella van completar dissabte a la tarda a Reus la millor actuació de la temporada. Finalment, el 2 de 6 es va descarregar a la Plaça del Mercadal, un castell que fins la data s’havia resistit

L’actuació esta emmarcada dins els actes de les festes del barri de Santa Anna. Els Xiquets de Reus van convidar als Brivalls, colla apadrinada pels reusencs, en la primera actuació dels Brivalls al Mercadal en més de 30 anys.

Com sempre, els Brivalls cornudellencs van sortir cap a la capital del Baix Camp des del punt de trobada habitual, el Parc Nou, aquesta vegada a les 17’15 h. La resta, procedents de Falset, Poboleda, i altres pobles del Priorat, van viatjar directament des dels seus respectius llocs d’origen. Entre 50 i 60 membres de la colla castellera s’hi van desplaçar.

Arribats a Reus i després d’aparcar els vehicles particulars on van poder, la majoria en aparcaments municipals, els castellers van anar arribant al local dels Xiquets de Reus. Des d’allí, els castellers i grallers de les dues colles es van desplaçar fins a la Plaça del Mercadal, on aficionats locals, turistes i diversos cornudellencs es van aplegar per gaudir de la jornada castellera.

2d6reus20140726
El primer 2de6 dels Brivalls, al mercadal. Foto: Brivalls de Cornudella.

El primer castell dels Brivalls al Mercadal va ser el 3de6 amb agulla, després que els Xiquets de Reus obrissin plaça amb un 3d8. En la següent ronda, els Brivalls s’hi van posar i van descarregar el primer 2d6 de l’època actual -els Brivalls del segle passat ja feien aquest castell-, una  construcció que s’havia resistit als cornudellencs tot i que s’assajava des de començaments de la temporada passada. Amb força patiment, la torre es va poder descarregar, fet que va provocar molta alegria i alguna llàgrima de felicitat entre els Brivalls. El tercer castell dels Brivalls va ser un 4d6 amb agulla. Per acabar, les dues colles van fer pilars conjunts: els Xiquets de Reus quatre Pilars de 4 i un de 5, i els Brivalls dos Pilars de 4.

En acabar l’actuació, alguns membres de la colla van fer cap al local dels Xiquets per fer un beure i compartir comentaris sobre la jornada abans de retornar cap a casa.

La propera sortida dels Brivalls serà el proper dissabte 9 d’agost, a La Figuera, amb els Xiquets del Serrallo. Sortida molt especial per als prioratins, ja que va ser a la Figuera, l’any passat, quan els Brivalls van aconsseguir la camisa i van fer el primer pilar de 5 de la seva història.

Resum de la jornada:

Xiquets de Reus: 3de8, 2de8f(id), 2de8f, 5de7, Pde5, Pde4, Pde4, Pde4, Pde4.
Brivalls de Cornudella: 3de6a, 2de6, 4de6a, Pde4, Pde4.


pilars reus20140726
Foto de capçalera: Pilars finals conjunts. Foto Brivalls de Cornudella.

PREMSA:

http://www.lavanguardia.com/castellers.html

Dos de vuit agredolç a Reus

Els Xiquets de Reus descarten el tres de nou amb folre i el cinc de vuit i es conformen descarregant el dos de vuit amb folre al segon intent | Els Brivalls de Cornudella descarreguen el primer dos de sis des de la seva refundació i segellen la seva millor tripleta

Cròniques castelleres | 27/07/2014 – 10:37h

Vicenç Garcia

No sempre les colles aconsegueixen fer realitat les expectatives generades a assaig. Aquest és el cas dels Xiquets de Reus que han hagut de descartar els anunciats tres de nou amb folre i cinc de vuit degut als nombrosos canvis obligats en les estructures que no van permetre que els castells mostressin prou confiança a l’assaig de divendres 25. Els reusencs s’han decantat aquest dissabte pel dos de vuit folrat com a millor castell i han compartit plaça amb els Brivalls de Cornudella que han pogut descarregar el primer dos de sis de la seva història a la plaça del Mercadal.
Si bé les proves de divendres van ser prou bones, els Xiquets de Reus no van poder portar el castell de nou pisos fins a sisens i amb el folre al complert i això va fer que Oriol Ciurana i Jordi Guarque decidissin aplaçar un intent que, d’altra banda, hauria estat el més matiner de la colla. Dissabte van exhibir-se amb un immaculat tres de vuit al primer torn i van deixar el dos de vuit amb folre pel segon. La torre va mostrar-se controlada en tot moment però l’encaix del pis de terços amb el folre no va ser bo i van decidir desmuntar el castell quan l’acotxadora ja s’havia col·locat. La segona temptativa va alçar-se desencarada i molt més incòmoda però va ser la bona. El treball del pis de quarts va ser constant i va servir per fer arribar el dos de vuit a bon port. Els Xiquets van optar per una alineació lleugera del cinc de set per acabar la seva actuació, donant rodatge així als castellers que hauran de completar el cinc de vuit en properes actuacions.

Els que sí que van aprofitar la jornada com cal van ser els Brivalls de Cornudella, que van completar la millor actuació des de la refundació de la colla al 2012. Van iniciar la seva exhibició descarregant el sisè tres de sis amb agulla de l’any. Si bé el pis de terços va perdre la mida des de l’inici, el castell va estar controlat en tot moment i va descarregar-se amb molta comoditat. El moment important de la jornada arribava a segona ronda, els Brivalls alçaven el primer dos de sis després d’un únic intent desmuntat a finals de la temporada passada. El castell va coronar-se amb nervis mentre un dels segons perdia peu i començava un descens carregat d’èpica. La tasca dels pisos de segons i terços va fer possible que els Brivalls completessin el millor castell del seu ventall. Van acabar la seva actuació descarregant el quatre de sis amb el pilar i sumant així la seva millor tripleta.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.