ERC arrasa, CDC queda segona i el PACMA supera els partits estatals en alguns municipis del Priorat

ERC guanya a 18 dels 23 municipis de la comarca i CDC al altres 5. El partit animalista PACMA queda per davant dels grans partits estatals en alguns municipis prioratins

Gabriel Rufián, Joan Tardà i Oriol Junqueras aplaudint en sortir a valorar els resultats del 26-J per Esquerra. Foto: ACN
Gabriel Rufián, Joan Tardà i Oriol Junqueras aplaudint en sortir a valorar els resultats del 26-J per Esquerra. Foto: ACN

ERC i CDC s’han alternat la primera i segona posició a tots els municipis prioratins, tot i que amb un clar avantatge per als republicans. En 18 dels 23 municipis de la comarca ERC ha estat la força més votada, mentre que CDC ha guanyat als altres cinc. ERC ha guanyat a Bellmunt del Priorat, Capçanes, Cornudella de Montsant, Guiamets, Falset, la Figuera, Gratallops, el Lloar, el Molar, la Morera de Montsant, la Vilella Alta, la Vilella Baixa, Marçà, Poboleda, Porrera, Torre de Fontaubella, Torroja del Priorat i Ulldemolins. CDC ho ha fet a la Bisbal de Falset, Cabacés, el Masroig, Margalef de Montsant i Pradell de la Teixeta. En Comú Podem ha estat la tercera força més votada, seguit del PSC – PSOE, PP, Ciutadans i el PACMA.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha millorat els resultats respecte a les anteriors eleccions generals a la gran majoria dels municipis del Priorat. En els que no ha millorat, la diferència ha estat molt minsa. ERC ha estat l’única formació que s’ha permès guanyar per majoria absoluta, amb més del 50% dels vots, en alguns municipis prioratins. Aquest ha estat el cas de la Torre de la Fontaubella (amb un 52,81%), Torroja del Priorat (52,00%), la Vilella Baixa (51,00%) i la Vilella Alta (50,98%). A més de repetir victòria en els mateixos municipis que els darrers comicis, els republicans han girat la truita al Lloar i Ulldemolins, on l’any passat va guanyar CDC i aquesta vegada s’han decantat per ERC.

Tot i ser la segona força al Priorat, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha perdut rellevància a la majoria dels municipis de la comarca respecte a les passades Eleccions al Congrés, amb les excepcions de Pradell de la Teixeta, on el percentatge ha millorat sensiblement per als convergents (45,69% el 2015 – 46,94% ahir), la Figuera (34,33% – 36,51%), La Morera de Montsant (28,40% – 30,00%), Vilella Alta (18,33% – 21,57%) i Pradell de la Teixeta (45,69% – 46,94%). Però fins i tot en els municipis on ha resultat la força més votada, CDC ha aconseguit la victòria amb menys vots que en les darreres eleccions, amb l’excepció de Pradell de la Teixeta, únic municipi prioratí on a més de guanyar, CDC ha aconseguit millorar els anteriors resultats. El resultat més “exòtic” de CDC s’ha donat a Bellmunt del Priorat, on els convergents han quedat en quarta posició darrere ERC, PSC i En Comú Podem.

En Comú Podem (ECP) ha estat la tercera força més votada al Priorat, tot i que a una considerable diferència de la segona. ECP ha aconseguit la segona posició a Marçà i Porrera (en tots dos casos darrere d’ERC) com a resultats més destacats a la comarca.

El PSC – PSOE ha quedat quart en el còmput general comarcal, aconseguint quedar en segona posició a Bellmunt del Priorat (darrere d’ERC) com a fita més destacada a la comarca. El millor resultat que ha obtingut el PP, que ha estat la cinquena força més votada al Priorat, ha estat la 3a posició a Cabacés (darrere CDC i ERC) i el Lloar (darrere ERC i CDC). Ciutadans ha estat la sisena força més votada. Els resultats més destacats els ha obtingut a Margalef (quart darrere CDC, ERC i ECP). A Porrera i la Vilella Alta, Ciutadans no ha obtingut cap vot.

El partit animalista PACMA, tot i no obtenir cap vot en alguns municipis, en d’altres ha quedat per davant dels grans partits estatals, com és el cas de La Bisbal de Falset (per damunt de PSC – PSOE i Ciutadans), Cabacés (per damunt de Ciutadans), La Morera de Montsant (per damunt del PP i Ciutadans) i la Torre de Fontaubella (per davant de PSC – PSOE i Ciutadans).

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.