10 autocars traslladaran mig miler de prioratins a Tarragona l’11 de setembre

Josep M. Fort, Priorat per la Independència – ANC: “Si realment som conscients de l’envergadura del que estem proposant, calen aquests esforços i més”

Un dels autocars que van sortir cap a Barcelona des del Priorat, l'11 de setembre de 2015. Foto: Carles X. Cabós
Un dels autocars que van sortir cap a Barcelona des del Priorat, l’11 de setembre de 2015. Foto: Carles X. Cabós

Priorat per la Independència – Assemblea Nacional Catalana (ANC) calcula que uns cinc-cents veïns de la comarca es traslladaran a Tarragona en autocar per participar en la manifestació de l’11 de setembre. L’organització ha posat a disposició dels prioratins 10 autocars de l’empresa de Falset Autocars Domènech, que sortiran de diversos punts del Priorat a primera hora de la tarda de diumenge.

A data d’avui, hi han inscrites unes 450 persones, tot i que l’ANC Priorat comunica que encara queden algunes places, que confia omplir en els propers dies. Per adquirir els tiquets (10 euros), els interessats poden adreçar-se als coordinadors de cada poble o adreçar-se a la Ferreteria Martí de Falset. Entre els inscrits també hi ha algunes entitats com els Grallers de Cornudella, els Grallers de la Falç de Falset i els Brivalls de Cornudella. La colla castellera prioratina estarà a Tarragona tot el dia, participant des del matí a la fira d’entitats que se celebrarà al Passeig de les Palmeres.

A banda dels que ho facin en autocar, la xifra de prioratins que es traslladin a Tarragona podria multiplicar-se, tenint en compte les experiències de les darreres celebracions de l’11 de setembre.

“El grup de persones que es mobilitzen i són conscients de la importància de la mobilització més o menys és sempre el mateix. Hi pot haver una mica de variació, però les 1.500 o 2.000 persones que s’han mobilitzat al Priorat en els darrers anys crec que hi serem”, explica Josep M. Fort, del secretariat de Priorat per la Independència – ANC. El fet que en aquesta ocasió la manifestació se celebri a Tarragona també pot afavorir la participació, donat que comporta “que molta gent tingui més facilitat o preferència per anar-hi en vehicle particular, molta més que en les anteriors diades quan s’havien de traslladar a més distància; també el fet que sigui més aprop farà que s’animi a participar gent que no ho havia fet en altres convocatòries, pel mateix motiu de la distància”, afirma.

Fort creu que la participació en aquestes concentracions és molt important “si realment som conscients de l’envergadura del que estem proposant, calen aquests esforços i més”, i reconeix que cada persona “té les seves perspectives sobre el procés, però el realment important és que els objectius que es vagin plantejant es vagin assolint”. I segons la seva opinió, de moment s’estan complint: “l’últim gran objectiu era aconseguir majoria al Parlament i fer un govern independentista, després d’això, el Parlament i el Govern van proposar un període de 18 mesos per fer les lleis de desconnexió, i convocar novament al poble de Catalunya perquè les refrendi. Estem en aquest punt, encara dins els terminis establerts”. I conclou: “l’11 de setembre manifestem que encara hi som i que estem al darrere dels polítics que ens representen per esperonar-los”.

Tram prioratí de la Via Lliure, el passat 11 de setembre de 2015 a Barcelona. Foto: Carles X. Cabós.
Tram prioratí de la Via Lliure, el passat 11 de setembre de 2015 a Barcelona. Foto: Carles X. Cabós.

L’epicentre de la mobilització de Tarragona serà la Rambla Nova. Hi estan cridades les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Baix Ebre, el Montsià, l’Alt Camp, Ribera d’Ebre, Conca de Barberà, la Terra Alta i el Priorat. El tram del Priorat és el número 36, tocant a la plaça Imperial Tàrraco. Prop de 20 colles castelleres, grups de música, gegants i altres elements festius donaran vida i color a la concentració fins a arribar als moments culminants. En acabar hi haurà una actuació del grup de grallers Sonagralla i un concert del grup Xeic, que posaran el punt final.

Recomanacions

És molt important que cap tram de cap punt quedi sense presència de participants. I, per aquest motiu, és imprescindible que tothom que vulgui formar-ne part s’hi inscrigui a través del formulari de la web a punt 11S2016 o el telèfon 93 446 49 92 de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 20 h. Es recomana que els manifestants estiguin ubicats al seu tram corresponent a les 16 hores.

És fonamental arribar al destí amb força antelació. Els organitzadors recomanen dinar prop del tram assignat, ja sigui en un restaurant o bar proper o bé amb el menjar portat de casa, i després anar amb calma i temps suficient fins a la ubicació corresponent. També recorden que a les 15,00 hores es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.

A les 17,14 hores començarà l’acció, i tothom ha de ser al seu tram fins aproximadament una hora i mitja més tard, quan en les cinc ciutats (Barcelona, Salt, Berga, Lleida i Tarragona) un coet anunciarà que ha arribat el moment d’aixecar els punts a l’hora al ritme de la música, mentre les colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la República Catalana. Més informació a a punt 11S2016.

Rutes i horaris de sortida dels autocars al Priorat

Autocar 1: Falset, 15,00 hores.
Autocar 2: Capçanes 14,45 hores – Marçà 14,55 hores.
Autocar 3: Bellmunt 14,50 hores – Falset 15,00 hores.
Autocar 4: Ulldemolins 14,45 hores.
Autocar 5: La Bisbal de Falset 14,00 hores – La Vilella Baixa 14,25 hores – Gratallops 14,40 hores.
Autocar 6: La Morera de Montsant 14,40 hores – Cornudella de Montsant 15,00 hores.
Autocar 7: La Serra d’Almos 14,20 – Els Guiamets 14,45 hores.
Autocar 8: Porrera 15,00 hores.
Autocar 9: El Molar 14,30 hores – El Masroig 14,45 hores.
Autocar 10: La Vilella Alta 14,40 hores – Poboleda 15,00 hores.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.