L’Ambulància de Cornudella i les “mesures de pressió” de l’Ajuntament.

La sabiduria popular ja ho diu: l’home és l’únic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra.  Des  del passat 1 de juliol, el Departament de Salut ha traslladat el torn de nit de l’ambulància del poble a Prades durant l’estiu (per segon any consecutiu). Aquesta repetitiva decisió del Departament ha provocat que el nostre ajuntament, que no vol ser menys, hagi tornat també a repetir com a resposta la mateixa estratègia (per segon any consecutiu): Utilitzar els treballadors de l’ambulància -que a més són veïns del poble, encara que alguns sembla que ho obliden- com a “mesura de pressió” perquè el Departament canviï d’opinió.

L’any passat, les conseqüències van ser que l’ajuntament de Cornudella es va negar a facilitar un lloc per als treballadors i l’ambulància de Cornudella, per la qual cosa l’ambulància del poble es va haver de guardar a Prades durant uns mesos. Una mica surrealista. L’ambulància del poble s’havia de guardar a Prades cada dia en acabar el torn de guàrdia, i tornar-la a buscar l’endemà al matí. Enguany, més o menys el mateix. En quant l’ajuntament s’ha assabentat que el torn de nit de l’ambulància se’n anava a Prades, li ha faltat temps per fer fora de les dependències municipals a l’ambulància i els seus treballadors com a “mesura de pressió”. Com a mal menor, aquesta vegada l’ambulància es guardarà en un aparcament (privat) a Cornudella i no caldrà anar a guardar-la a Prades cada dia.

Que l’Ajuntament utilitzi els treballadors de l’ambulància com a hostatges per aconseguir que el Departament de Salut es doblegui a les demandes de l’alcalde sembla una estratègia, per dir algo poc gruixut, no gaire valenta. I més quan la mateixa jugada ja ha sortit malament una vegada.

Les comparacions, de vegades, son odioses -i doloroses-. Tinc entès que a Prades tenen el mateix problema. També volen l’ambulància les 24 hores durant tot l’any. Però -deuen ser maneres diferents d’afrontar els problemes- allí deixen al marge als treballadors, i que estiguin pel que han d’estar: Per atendre urgències i transportar malalts. I les reivindicacions sanitàries de l’ajuntament de Prades, que també en tenen, les intenten solucionar parlant amb qui hagin de parlar, com ha de ser. I quan no tenen l’ambulància les 24 hores, que és la majoria de l’any, no agafen cap rabieta i fan fora els treballadors de l’ambulància del lloc on estan “per pressionar” el Departament de Salut.

Senyors alcalde i regidors, membres de l’oposició (que sembla que no existiu): Si de veritat us importa tant l’ambulància de Cornudella, us animo a que manifesteu les vostres reivindicacions sense molestar ningú: Aneu a acampar a la Plaça de Sant Jaume, o davant del Departament de Salut, o feu una vaga de fam al menjador de casa vostra.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.