Tarda de castells a la vora del mar

Els Brivalls de Cornudella es van desplaçar ahir dissabte al tarragoní barri del Serrallo, convidats per la colla local, els Xiquets del Serrallo, que celebraven la 6a Diada de la Verge del Carme. A més dels Brivalls, l’altra colla convidada va ser els Tirallongues de Manresa. Els castellers cornudellencs van sortir de la vila passades les 4 de la tarda en vehicles particulars, i al voltant d’una hora després, pel barri mariner ja es podien veure força camises “blau brivall” passejant o ocupant les terrasses dels bars del carrer Trafalgar. Aproximadament una seixantena de Brivalls, amb els grallers, es van desplaçar al Serrallo, a més de força cornudellencs i prioratins que van voler recolzar la colla castellera en la seva primera participació en aquesta Diada. Cap a les 6 de la tarda, les tres colles castelleres es van reunir al punt de trobada, la rotonda d’entrada al barri tocant al Moll de Costa, i acompanyats pel so de les gralles i timbals van recórrer el carrer Trafalgar fins al lloc on s’havia de fer l’actuació castellera, a l’alçada de la llibreria nàutica Cal Matias i el restaurant La Puda.

Els Brivalls van tancar la primera ronda amb un 3de6 descarregat, un castell en aquesta ocasió molt especial, donat que la petita falsetana Nit, de cinc anys, s’estrenava com acotxadora. En la segona ronda, es va intentar per dues vegades el 3de6 amb agulla, desmuntat en les dues ocasions (id). En la tercera ronda, els Brivalls van descarregar un 4de6.

2014 07 12 brivalls serrallo 2
4de6 dels Brivalls al Serrallo. Foto: Santi Cabós.

Per la seva banda, els amfitrions Xiquets del Serrallo van fer un 3de7, 5de7, 4de7 amb agulla (id), 4de7 amb agulla (i). Els Tirallongues de Manresa van fer un 4de6 amb agulla, 3de7 i 5de6.

La Diada va acabar amb un pilar conjunt (pilar de 5 els Xiquets del Serrallo i Tirallongues i pilar de 4 els Brivalls).

El cap de colla dels Brivalls, Sisco Martinez, fa una valoració positiva de la Diada, “donat que estrenàvem gent nova al tronc, els assajos han estat bons. El 3de6 amb el pilar s’ha resistit però anem pel bon camí”.

En acabar l’actuació castellera, molts Brivalls es van quedar una estona pel barri per prendre un refresc o gelat abans de tornar cap a casa. Alguns van aprofitar per quedar-se a sopar en algun restaurant vora el mar.

És la segona vegada enguany que els Xiquets del Serrallo conviden els Brivalls, la primera va ser el passat 1 de juny a la Festa de la Farigola de Prades. També van ser els Xiquets del Serrallo qui van convidar als Brivalls en la ja històrica i emotiva diada de La Figuera del 10 d’agost de l’any passat, on els Brivalls van aconseguir la camisa (fins aquell moment eren colla en formació) i a més van aixecar el primer pilar de 5 de la seva història.

La propera sortida, dissabte vinent, també vora el mar, a Cambrils.

+ Fotos:

2014 07 12 brivalls serrallo 1
3de6 dels Brivalls al Serrallo. Foto: Santi Cabós.
2014 07 12 brivalls serrallo 3
Moments de relax a la vora del mar. Foto: Carles X. Cabós.
2014 07 12 brivalls serrallo foto nuria anguera
La Núria Anguera ens va fer aquesta foto tan maca, gràcies!

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.