Segon 2de6 dels Brivalls de Cornudella a la Figuera i ensurt a la carretera

La caravana Brivall es troba amb un accident durant el viatge a la Figuera

Pels pèls, els Brivalls de Cornudella no van superar ahir dissabte la seva millor diada, aconseguida el passat 26 de juliol a Reus, durant les festes del barri de Santa Anna. Tot i així, els castellers prioratins se’n tornen de la Figuera amb molt bones vibracions, i amb un sentiment col·lectiu de que l’objectiu és perfectament assumible en un breu període de temps.

En aquesta ocasió, a la Plaça de la Vila de la Figuera, després de descarregar sense problemes un 3 de 6 amb agulla, els Brivalls van anunciar el 2 de 6. Moment important per a la colla castellera. Era la segona vegada que els Brivalls intentaven la torre aquesta temporada -la primera, assolida amb èxit, va ser precisament la diada de Santa Anna-. Per tant, si el castell es descarregava, les possibilitats de com a mínim, igualar la millor actuació dels Brivalls començava a fer-se realitat. I així va ser. El 2 de 6 es va descarregar, no sense patiment, però evidentment millor que el dia 26 de juliol. A continuació es va tirar el 4 de 6 amb agulla, sense cap problema.

20140809 LaFiguera01tiny
https://desdelesaubagues.cat/mes-coses/brivalls/el-primer-2de6-dels-brivalls-al-mercadal-de-reus

Arribada la ronda de pilars, si els Brivalls descarregaven un Pilar de 4, igualaven la seva millor diada. Si aquesta es volia superar, s’havia de provar amb alguna cosa més. Així que es decideix in situ tirar el Pilar de 5, descarregat per primera vegada pels Brivalls avui fa un any en aquesta mateixa plaça. Per dues vegades, i amb el pilar molt parat, l’enxaneta es va tirar enrere, la segona vegada amb el genoll ja col·locat. Per dues vegades, doncs, el Pilar de 5 es va quedar en intent desmuntat.

Descartada la possibilitat de superar en aquesta diada la millor actuació, es va optar per tirar un Pilar de 4, i d’aquesta manera igualar la diada de Santa Anna. El Pilar de 4 es va descarregar sense problemes. I és que els Brivalls tenen molt assumit que treballant com s’està fent fins ara, els fruits es recolliran més aviat que tard.

Seguidament, les dues colles van fer pilars conjunts: 2 Pilars de 4 els Xiquets del Serrallo i Pilar de 4 els Brivalls.

El  Cap de Colla, Sisco Martinez, es va mostrar molt satisfet per la feina feta: “Ha estat una gran actuació. Hem igualat la nostra millor actuació de la temporada i alhora hem fet la nostra millor actuació al Priorat. A més, avui estrenàvem terç al Pilar de 4, la Joana, de Pradell”.

Per acomiadar la diada, els Xiquets del Serrallo van tirar un Pilar de 4 davant l’Ajuntament de la Figuera, ubicat a la mateixa Plaça. Com a nota curiosa, destacar que van pujar al balcó de l’Ajuntament, enxaneta, terç i segon.

Durant el trajecte d’anada des de Cornudella de Montsant a La Figuera, a l’alçada de les vilelles, la caravana castellera es va trobar amb un cotxe bolcat al mig de la carretera. No hi havia cap ferit, i els mateixos castellers van ajudar a retirar el cotxe, i així restablir la circulació.

20140809 LaFiguera accidenttniy
Petit ensurt sense ferits.

Resum Diada:

Xiquets Serrallo: 5de6, 4de6a, 4de6n, Pde4 (2), Pde4.

Brivalls de Cornudella: 3de6a, 2de6, 4de6a, Pde5(id), Pde5(id), Pde4


Els Brivalls es troben un accident de trànsit quan es dirigien a la Figuera

Moment en que el vehicle és posat en posició horitzontal. Les camises blaves i les samarretes grogues corresponen als Brivalls.
Moment en que el vehicle és posat en posició horitzontal. Les camises blaves i les samarretes grogues corresponen als Brivalls.

Durant el viatge a la Figuera, els Brivalls van trobar-se amb un accident de trànsit a la T-702, entre Poboleda i la Vilella Baixa. Afortunadament, la única ocupant del vehicle, la conductora, va resultar il·lesa. Com a resultat de l’accident, el vehicle restava a la calçada, impedint el pas de vehicles en qualsevol sentit, per la qual cosa aviat es va formar una llarga cua -molt poc habitual en aquesta carretera- amb els vehicles particulars en que els Brivalls es dirigien a la Figuera.

Amb l’ajuda dels operaris de la grua i els Mossos d’Esquadra, entre alguns castellers es va col·locar el vehicle accidentat en posició horitzontal -estava bolcat- i encarat per tal que la grua el pogués carregar per endur-se’l. En uns 15 minuts la caravana Brivall podia prosseguir, arribant a la Figuera a temps per a la diada castellera.

Brivalls_llibre300x413

 Un llibre que no pot faltar a la vostra biblioteca castellera:

2 comentaris a “Segon 2de6 dels Brivalls de Cornudella a la Figuera i ensurt a la carretera”

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.