Els Brivalls, a per la millor actuació a la Figuera

Aquest dissabte 9 d’agost, la colla castellera Brivalls de Cornudella torna a la Plaça de la Vila de la Figuera. A les 12 del migdia, amb la mateixa bona companyia que fa un any: els veïns de la Figuera i els Xiquets del Serrallo. A diferència de l’any passat, però, els Brivalls visiten la localitat prioratina com a colla castellera de ple dret, i amb la intenció de fer la millor diada des de la refundació de la colla, dit amb molta prudència i depenent en molta mesura del darrer assaig que tindrà lloc avui divendres.

Primer pilar de 5 de la història dels Brivalls, l’any passat a la Figuera, encara sense camisa. Foto: Maria Jansà.

Si tot va bé, doncs, els Brivalls podrien intentar repetir a la Figuera el 2d6, que van aconseguir per primera vegada el passat 26 de juliol a les festes del barri de Santa Anna de Reus. I fins i tot el pilar de 5, que la colla prioratina va fer per primera vegada en aquesta plaça ara fa un any, i que enguany només s’ha intentat en una ocasió -quedant en intent-. Va ser a Cornudella de Montsant el diumenge 8 de juny, durant l’acte en favor de la campanya “Catalans want to vote” que Xiquets d’Alcover i Brivalls van protagonitzar al Parc Nou, amb una actuació castellera.

El cap de colla Sisco Martinez creu que a la Figuera, la millor actuació es pot aconseguir, però insisteix en que “dependrà de l’assaig de divendres i de la gent que tinguem. Depenent com vagi, farem uns castells o uns altres”.

Així doncs, els Brivalls tornen a la Figuera amb la mateixa il·lusió que ara fa un any, però amb objectius ben diferents.

La jornada en aquesta mateixa plaça ara fa un any (10/12/2013) va ser històrica. Els Brivalls van arribar a la Figuera, convidats pels Xiquets del Serrallo, com a “colla en formació” -encara sense camisa-, i van sortir de la Plaça havent-se guanyat l’admissió a la Coordinadora de Colles Castelleres, després d’una actuació en una plaça que ja forma part de la memòria col·lectiva de la colla castellera.

Dia de festa Brivall

Després de l’actuació castellera, està previst que els castellers i acompanyants que vulguin, es quedin a dinar i anar a la piscina de la Figuera. A la nit, ja a Cornudella, hi haurà sopar a Can Pep i després festa a l’Àtic.

 

Publicat a Cornudella Blog: 8/08/2014.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.