Els Brivalls porten el 3d7 a la Figuera i es consoliden com a colla de set

Un matí ennuvolat amenaçava pluja, que per sort, finalment no va aparèixer fins tot just finalitzar la diada castellera, celebrada el passat dissabte a la plaça de la Vila del municipi prioratí. Xiquets del Serrallo i Brivalls de Cornudella van compartir plaça per tercer any consecutiu, la mateixa en què ara fa dos anys els prioratins es van guanyar la camisa després de descarregar els seus primers castells de sis i el primer pilar de cinc de la seva història.

Dissabte, els Xiquets del Serrallo van obrir plaça amb un tres de set. Els objectius de la colla de Tarragona van ser el 3d7, el 4d7i el 2d6. En el seu torn, els Brivalls van obrir plaça amb el cinquè 2d6 de sis de la temporada. En la segona ronda, els Xiquets del Serrallo van portar un quatre de set força treballat, però que es va poder descarregar amb solvència.

La tècnica dels del Priorat va plantejar la diada amb la intenció d’oferir el primer castell de set dels Brivalls a la Figuera. El fet de sortir en primera ronda amb un 2d6 va aclarir els dubtes als castellers, i la seva solvent consecució va ajudar a encarar amb optimisme el castell màxim de la colla actualment, el 3d7. Tot el tronc va pujar amb molta solidesa i es va descarregar amb molt menys patiment, comparant-lo amb els altres dos tres de set descarregats prèviament per la colla. D’aquesta manera, els Brivalls van completar a la Figuera el seu tercer 3d7, després de l’assolit l’any passat en la diada de la colla (2 de novembre) i el recentment descarregat al Mercadal de Reus en la diada de Santa Anna.

Imatge de la plaça de la Vila de la Figuera, aquest dissabte 8 d’agost. Foto: Helena Miró
Imatge de la plaça de la Vila de la Figuera, aquest dissabte 8 d’agost. Foto: Helena Miró

La tercera i última ronda va veure un dos de sis dels Xiquets del Serrallo encarat cap a un futur dos de set que possiblement portaran per Sant Magí a Tarragona. Els del Priorat van acabar l’actuació amb un quatre de sis amb un canvi d’estructura encarant-la cap a un futur quatre de set que portaran d’aquí a dues setmanes a la diada castellera de la festa Major de Cornudella.

Després de les tres rondes de castells, les dues colles van demanar fer un parell de proves a plaça, un dos de set per part dels tarragonins -dut a terme amb un silenci impressionant a la plaça, com va reconèixer in situ el mateix cap de colla dels serrallencs- i un tres de set amb pilar pels del Priorat.

A la ronda de pilars ambdues colles van descarregar el pilar de cinc. Després, un pilar de quatre per part dels Xiquets i dos pilars de quatre descarregats i un carregat per part dels Brivalls. Per acabar, com és costum, els del Serrallo van fer un pilar de quatre al balcó de l’ajuntament. Pocs minuts després, encara amb la plaça plena, va començar a ploure… Però l’aigua va respectar la diada castellera de la Figuera, una plaça que per als Brivalls sempre tindrà un significat molt especial.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.