Els Brivalls igualen a Reus la millor actuació de la seva història

Les xarxes socials n’anaven plenes aquesta setmana. Els Brivalls de Cornudella tenien aquest dissabte una cita amb la història a la plaça del Mercadal de Reus, on els prioratins van actuar juntament amb la colla amfitriona i padrina dels Brivalls, els Xiquets de Reus, la Colla Jove de Castellers de Sitges i els Xiquets de Cambrils.

Els bons assajos d’aquestes alçades de temporada, i també les ganes dels castellers, eren motius més que suficients per intentar la clàssica de 7 al Mercadal. I ho van aconseguir, igualant la millor actuació de la història dels Brivalls, assolida el 2 de novembre de l’any passat, durant la diada de la colla. El de Reus serà, sense cap dubte, un altre dia per a recordar.

Després del darrer assaig de divendres, el dubte era sortir de 2d6 o de 4d7. La tècnica va optar per sortir de 4d7, un castell que només havien portat a plaça una vegada aquesta temporada, concretament a Sant Pere i Sant Pau el passat 7 de juny. El castell, fins a la carregada va mantenir les mides, però partir d’aquí, va començar a patir de segons, tot i que els castellers van ser capaços de descarregar-lo, sumant el sisè 4d7 dels Brivalls i encarant amb optimisme el que venia a continuació.

Així, en la segona ronda, va ser el torn del castell màxim de la colla fins al moment, el 3d7. El castell, que fins aleshores només s’havia aconseguit descarregar en una ocasió en tota la història dels Brivalls -en la diada de la colla de l’any passat a Cornudella-, s’anava provant al local d’assaig insistentment des del primer dia de la temporada. Fins a l’aleta, l’estructura va mantenir-se perfecta, però després va començar a deformar-se i es va haver de treballar molt per completar-lo. Va ser el primer 3d7 descarregat dels Brivalls fora de Cornudella. Tot i el patiment, però, el que quedarà gravat a foc en la retina i la memòria dels castellers prioratins són la felicitat, les abraçades, l’alegria i també alguna que altra llàgrima per haver aconseguit l’objectiu pel qual es portava treballant tot l’any.

Alegria dels Brivalls després de descarregar el segon 3d7 de la seva història. Foto: Helena Miró
Alegria dels Brivalls després de descarregar el segon 3d7 de la seva història. Foto: Helena Miró

Els del Priorat van tancar l’actuació fent un 2d6, el millor de la temporada, parat tant a la carregada com a la descarregada. Va ser precisament en aquesta plaça on els Brivalls es van apuntar, l’any passat en aquesta mateixa diada, el primer 2d6 des de la refundació de la colla.

Després de la celebració d’una diada que ja era per recordar, calia posar la cirereta al pastís, i va ser torn del pilar de 5. El més treballat de la temporada, però l’objectiu es va aconseguir, repetint d’aquesta manera la millor diada de la història.

La propera actuació dels blaus serà a la Figuera el dissabte 8 d’agost, una plaça molt estimada pels Brivalls, on l’any 2013 van assolir el primer pilar de cinc i es van guanyar la camisa, passant a ser colla de ple dret.

Resum:

Brivalls de Cornudella: 4d7, 3d7, 2d6, Pd5
Colla Jove de Castellers de Sitges: 4d7a, 3d7, 4d7, Pd5
Xiquets de Cambrils: 3d6, 3d6a, 4d6, Pd4
Xiquets de Reus: 4d8, 3d8, 7d7, Pd5

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.