Els Brivalls ho peten a la Festa del Vi de Poboleda

La colla del Priorat, que va actuar amb els Xiquets de Reus, va completar per primera vegada un castell de set a la vila prioratina en la millor actuació dels Brivalls en el que va de temporada

Finalment, els Brivalls de Cornudella van poder brindar als poboledans un castell de set, en el seu quart any de participació en la popular Festa del vi i la verema a l’antiga, celebrada aquest dissabte a Poboleda. A més, els assistents van ser testimonis de la millor actuació dels Brivalls en el que va de temporada. La colla prioratina tenia moltes ganes d’oferir els seus màxims castells a Poboleda, d’on provenen una bona part dels Brivalls, en una plaça on se senten com a casa. Quant als Xiquets de Reus, que exceptuant l’any passat sempre havien actuat amb els Brivalls en aquesta diada des del 2013, van oferir castells de set.

El segon 4de7 dels Brivalls d’aquesta temporada, a Poboleda. Foto: Àngel Castaño
El segon 4de7 dels Brivalls d’aquesta temporada, a Poboleda. Foto: Àngel Castaño

Amb una forta calor i amb retard a causa d’un accident de circulació a la carretera entre Cornudella i Poboleda, els Brivalls van obrir amb el 5de6, estrenant acotxadora i enxaneta. Seguidament els Xiquets de Reus van executar a la perfecció un 4de7 net. En segona ronda va arribar el primer castell de set dels Brivalls a Poboleda. Els prioratins van completar el 4de7 molt ben treballat, carregat amb solvència i estrenant acotxadora i enxaneta. El castell va ser molt celebrat tant pels castellers com per la plaça, en ser el segon 4de7 dels Brivalls aquesta temporada, després de l’aconseguit a la plaça del Mercadal de Reus el mes de juliol. En la diada de la Festa Major de Cornudella, celebrada el passat 21 d’agost, la colla va provar de fer aquest castell en dues ocasions, que van acabar en intents desmuntats. Per la seva banda, els Xiquets de Reus van completar un treballat 2de7.

En tercera ronda els Brivalls van completar el 2de6, un castell plenament consolidat que els Brivalls ja han completat en nou ocasions aquesta temporada. A Poboleda es van provar canvis en l’estructura del castell, amb menys pes de l’habitual amb la perspectiva d’afegir un pis més, pensant més a mitjà termini que no pas en un futur immediat. Els Xiquets de Reus van completar un sòlid 5de7 amb el que es va tancar la tercera ronda.

Vano de 5 dels Xiquets de Reus a Poboleda. Foto: Helena Miró
Vano de 5 dels Xiquets de Reus a Poboleda. Foto: Helena Miró

A la ronda de pilars els del Priorat van completar el Pilar de 5, un altre dels castells més que consolidats dels Brivalls, que executen satisfactòriament des de la primera temporada l’any 2013. En aquesta ocasió la tècnica també va fer proves, amb una estructura totalment nova que, vist el resultat, va ser un èxit. Per la seva banda els Xiquets de Reus van acabar l’actuació amb un Vano de 5 (Pde5 i 2Pde4).

Els Brivalls de Cornudella van fer una bona actuació a Poboleda. Foto: Helena Miró
Els Brivalls de Cornudella van fer una bona actuació a Poboleda. Foto: Helena Miró

En definitiva, la millor actuació dels Brivalls des de principi de temporada. Una diada que a més va servir per fer proves, estrenar estructures i noves acotxadora i enxaneta, tot resolt amb gran encert.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.