Els Brivalls descarreguen a Siurana el primer Pilar de 5 de la temporada

4d6 siurana20140816 1
3 de 6 amb agulla dels Brivalls, a Siurana.

La diada castellera d’ahir dissabte 16 d’agost a la tarda a Siurana ha resultat ser, fins el moment, la millor actuació dels Brivalls de Cornudella des de la refundació de la colla. Torraires de Montblanc i Brivalls de Cornudella van compartir la jornada castellera d’ahir dissabte, dins els actes de la Festa Major de Siurana. L’inici de la diada es va retardar una hora -havia de començar a les 5 i ho va fer a les 6-, degut a que l’ambulància que havia de prestar el servei va tenir problemes d’accés, per un turisme mal aparcat que impedia el pas al vehicle sanitari. 

Una vegada superat aquest petit imprevist -que tothom es va prendre amb molta calma i esportivitat-, els Brivalls van obrir plaça amb 3 de 6 amb agulla, al que va seguir un 4 de 6 amb agulla i 3 de 6, tots tres castells descarregats sense problemes. A continuació els prioratins van tirar el Pilar de 5, que aquesta vegada si, es va descarregar i va ser celebrat al crit de “un pis més!, un pis més!”, tota una declaració d’intencions. En la ronda conjunta de pilars, els Brivalls van fer 2 Pilars de 4 i els Torraires un Pilar de 4 (i). D’aquesta manera, els Brivalls aconseguien a Siurana la seva millor actuació fins la data. Aquesta fita no es va poder aconseguir a la Figuera el passat dia 9, tot i que la sensació general en acabar aquella jornada castellera va ser de que l’objectiu s’aconseguiria aviat, com així ha estat.

El Cap de Colla, Sisco Martinez, lògicament es mostrava més que satisfet de com havia anat la diada: “l’actuacio d’avui ha estat fantàstica. Hem aconseguit la millor diada de la nova època dels Brivalls, amb castells que s’han tirat amb molta seguretat, a més en tercera ronda hem fet un 3 de 6 molt lleuger. I com no el fantàstic Pilar de 5 amb estrenes a segons, quarts, i enxaneta, i també tenim un nou segon al 4de6, el Toni, sense oblidar l’estrena de l’Eugènia a segons del 3de6”.

Diada castellera de Cornudella el 24 d’agost: Tot és possible

Aquesta setmana vinent, els castellers prioratins tenen programats tres assajos molt importants de cara a la propera jornada castellera del proper diumenge 24 d’agost a la Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant. Dimarts 19, dimecres 20 -assaig especial Festa Major- i dijous 21. D’aquests tres assajos dependrà la decisió de per quins castells es decantaran els Brivalls en l’actuació a la seva Plaça. Preguntat sobre la qüestió, el Cap de Colla diu que “respecte a la diada de casa nostra l’objectiu és clar: Treballar per superar aquesta actuació”. Una resposta que deixa via lliure a la imaginació. El 24 d’agost, tot és possible.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.