El pilar de 5 més matiner dels Brivalls, a Montblanc

Els Brivalls van completar també el 4de6 amb agulla, 3de6 amb agulla, 4de6 i un Pilar de 4

Ahir diumenge 10 de maig la Plaça Major de Montblanc, localitat on se celebren les festes de Sant Maties, va acollir una diada castellera amb els amfitrions, els Torraires de Montblanc, els Xiquets de Vilaseca i els Brivalls de Cornudella. Bon ambient a la plaça, on els castellers prioratins van arribar gairebé una hora abans de l’actuació, aprofitant l’estona per gaudir de la trobada de gegants que s’hi celebrava o xerrar en alguna de les terrasses de la plaça tot esperant l’inici de la diada.

La colla prioratina va descarregar el pilar de cinc més matiner de la seva història, quan diumenge a Montblanc tot just participaven en la quarta diada de la temporada. La temporada passada, el primer pilar de cinc no es va poder veure fins a l’agost, a la Festa Major de Siurana, casualment en una diada amb els Torraires com a colla convidada; enguany la fita s’ha aconseguit tres mesos abans.

La de la Vila Ducal ja va ser, l’any passat, la primera diada en què els Brivalls van completar sense problemes tots els castells que van portar a la plaça. Enguany sembla que es repeteix la història, però millorant la gamma de castells. Els Brivalls, que sortien tercers a plaça, van començar l’actuació amb un 4de6 amb agulla que, tot i obrir-se d’una rengla va mantenir l’estabilitat i es va descarregar amb solvència. A segona ronda va ser el torn del 3de6 amb agulla, que es va descarregar amb molta més seguretat que el portat a Falset a la Fira del Vi, el passat 2 de maig. El tercer castell va ser un 4de6 lleuger on es van provar nous castellers en diferents posicions de tronc i crosses pels baixos, pensant en els castells de set.

La sorpresa va arribar a la ronda de pilars, quan els Brivalls van provar el pilar de 5, l’intent més matiner de la seva història. El castell no va tremolar en cap moment i es va descarregar amb molta solidesa. Sense dubte aquesta fita va servir per mantenir elevada la moral dels prioratins i augmentar expectatives, amb els ulls posats al cada vegada més proper assalt als castells de set que tantes alegries van donar la temporada passada. La colla va tancar la diada amb un pilar de 4 al costat dels pilars de quatre de les dues altres colles que eren a plaça.
.

20150510 Brivalls Montblanc
Primer Pilar de 5 dels Brivalls aquesta temporada 2015, a Montblanc. Foto: Elisabet Josa

.En acabar els castells, les tres colles es van reunir al local dels Torraires, on els amfitrions van convidar a un aperitiu als assistents, molt benvingut després de les altes temperatures a la Plaça Major. Després de l’aperitiu, els Brivalls van dinar plegats al Bon Àrea de Montblanc, on en acabar l’àpat es van organitzar jocs infantils per a la canalla a la terrassa del local fins al voltant de les cinc de la tarda.

Brivalls Montblanc 20150510 3 pilars82 5KB
Pilars conjunts de les tres colles a Montblanc. Foto: Elisabet Josa.

Les properes diades dels Brivalls seran els dies 23 i 24 de maig, a la Vilella Baixa i Cornudella de Montsant respectivament, coincidint les diades amb la jornada de reflexió i el dia de les eleccions municipals, mateix dia que s’organitzarà la Fira Gastronòmica a Cornudella.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.