Diada castellera de luxe a la Festa Major de Cornudella

La Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant viurà diumenge de Festa Major -24 d’agost- la més gran diada castellera que s’hagi vist en aquesta vila prioratina, amb els Xiquets de Reus, Nens del Vendrell, Xiquets del Serrallo i Brivalls de Cornudella.

La diada de diumenge, a partir de les 5 de la tarda, serà històrica per diversos motius. Per una banda, el ja comentat esdeveniment de poder veure 4 colles castelleres juntes en una plaça, que serà tota una novetat no només a Cornudella, també en terres prioratines. D’altra banda, perquè els Xiquets de Reus -padrins dels Brivalls juntament amb la Jove dels Xiquets de Tarragona- ja han anunciat públicament la seva intenció de portar el primer castell folrat que s’hagi vist mai al Priorat, concretament un 2de8f. Aquests motius ja son més que suficients per acudir diumenge a Cornudella a gaudir d’una emocionant tarda de castells, i això sense comptar amb la gran actuació que amb tota probabilitat oferiran Nens del Vendrell i Xiquets del Serrallo.

Per si això fos poc, els Brivalls de Cornudella fa temps que treballen intensament i amb molta il·lusió per poder tirar un castell de 7 en aquesta diada. Els assajos d’aquesta setmana, principalment el de dimecres 20 d’agost, han estat decisius per a la colla de cara a decidir quins castells es portarien a plaça. I tot sembla indicar que, 32 anys després de l’històric 3d7 (carregat) de 1982, els Brivalls portaran un altre castell de set a la Plaça de la Vila de Cornudella, en aquest cas el 4de7.

L’emoció es podia palpar en l’ambient dels darrers assajos pensant en la jornada de diumenge, tot i ser conscients de la dificultat del repte per a una colla petita com els Brivalls. El Cap de Colla Sisco Martinez, abans d’aquesta diada tan important, vol “agrair a tots l’esforç d’aquests dies als assajos” i que “ara toca treballar a plaça, seguint pas a pas en la nostra línia, per aconseguir portar un castell de set a casa nostra”.

Foto de capçalera: Assaig al local dels Brivalls, el passat dimecres 20 d’agost. Foto: Colla castellera Brivalls de Cornudella.

Així doncs, tots els ingredients per gaudir d’una diada castellera de luxe el proper diumenge, a partir de les 5 de la tarda, a la Plaça de la Vila de Cornudella de Montsant.

2 comentaris a “Diada castellera de luxe a la Festa Major de Cornudella”

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.