Canya i Gram dedica el ‘dossier’ del seu darrer número als Brivalls

La revista degana del Priorat, que es publica al Masroig des de fa trenta-tres anys, dedica tretze pàgines als Brivalls amb el reportatge ‘Brivalls, els castellers del Priorat’ 

Canya i Gram dedica en el seu número 75 un ampli reportatge sobre la colla castellera Brivalls de Cornudella en la seva secció Dossier, amb el títol Brivalls, els castellers del Priorat. Amb fotografies a tot color de diversos membres de la colla com Elena Miró, Maria Jansà, Toni Lluch o Elisabet Josa, i signat per Carles X. Cabós, el Dossier Brivalls té una extensió de tretze pàgines, i repassa la història dels castellers prioratins des dels seus inicis l’any 1976 fins a la darrera temporada completa, la de 2015.

Atenent a la seva composició, l’extens article es pot dividir en dues grans parts. La primera comprèn des de la creació dels Brivalls l’any 1976 fins a la seva refundació l’any 2012, tenint com a base l’obra de referència El fet casteller al Priorat. Els Brivalls de Cornudella, de Salvador Palomar, David Pallejà i Alba Corbalán. La segona, més extensa, és un recorregut per les temporades 2013, 2014 i 2015 amb els fets més destacats de cada temporada. Castells, anècdotes, opinions i vivències dels tres primers anys de vida de la colla castellera, queden recollides en aquest reportatge que vol donar a conèixer l’activitat d’aquesta entitat i obrir-se a tots els prioratins i prioratines.

Primera pàgina del reportatge a Canya i Gram
Primera pàgina del reportatge a Canya i Gram

Canya i Gram, Masroig i molt més

Canya i Gram s’edita al Masroig des de 1983. És la publicació que fa més anys que s’edita de tota la comarca, amb diferència. Els primers números es redactaven amb màquina d’escriure, s’imprimien amb una multicopista i els fulls s’ajuntaven amb una grapadora. Aviat es va començar a imprimir en una impremta professional, i més endavant amb paper de gran qualitat i continguts a tot color. Aquest darrer número, del qual s’han editat cinc-cents exemplars, és el que té més pagines des de la seva creació, concretament 138, que han permès enquadernar la revista amb llom. Pel que fa a col·laboradors, en aquest número han aportat articles ni més ni menys que quaranta-un col·laboradors individuals i quinze entitats, així com cinc signatures extretes de pàgines on-line.

Òbviament, una part del seu interessant contingut està dedicat a la vila prioratina on s’edita, el Masroig, però Canya i Gram va molt més enllà. En aquest darrer número es troben articles de temàtica mot variada, com sobre el TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat), el Festival EVA de Pradell de la Teixeta, el grup de teatre La Corranda de Falset, la candidatura del Priorat a la Unesco o l’Assemblea Nacional Catalana – Priorat. També articles d’història, literatura, esports, cuina, agricultura, societat, i una entrevista amb el sommelier Josep Roca.

Destacar també en aquest número la col·laboració dels cornudellencs Jesús M. Tibau i Montserrat Domingo.

Punts de venda de Canya i Gram

A Cornudella de Montsant la revista es pot trobar a la Carnisseria Ferran (c./ Església, 5). A Falset, a la llibreria el Llapis, i a la majoria de pobles del Priorat també es pot trobar en quioscos i botigues. A Tarragona, a la Llibreria La Rambla i Llibreria La Capona. A Reus, a la Llibreria Gaudí. A Barcelona a Llibreria Altaïr. A Móra d’Ebre, a la Llibreria Rosa i a la Llibreria Bassa.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.