Els Brivalls perfilen el calendari d’actuacions de la temporada 2016

La colla castellera té gairebé una vintena d’actuacions programades fins a finals d’octubre | La primera, el 16 d’abril a Cornudella amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona

La colla castellera Brivalls de Cornudella, que va començar els assajos el passat divendres 19 de febrer (canalla) i una setmana després el primer assaig general, tenen bastant avançat el calendari d’actuacions per aquesta temporada. En total, els Brivalls participaran en 17 diades castelleres, només un dels casos no està confirmat al 100%. De totes maneres, el president de l’entitat Marc Juanpere ha reconegut que encara hi poden haver novetats.

La primera tindrà lloc a Cornudella el dissabte 16 d’abril, juntament amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, padrins dels prioratins, que compartiran un any més una jornada castellera i festiva. El diumenge 24 d’abril, els Brivalls participaran en la Diada de Sant Jordi a Altafulla, juntament amb els amfitrions els Castellers d’Altafulla. Serà la primera vegada que els Brivalls actuen a Altafulla des de la seva refundació l’any 2013, en l’anterior etapa ho van fer el 1980. La següent sortida, a hores d’ara encara no confirmada al cent per cent per fonts dels Brivalls, seria a Falset el dissabte 30 d’abril, dins els actes de la Fira del Vi, on els castellers prioratins han actuat en les darreres tres edicions. Cal destacar que la capital prioratina és una de les poblacions que més efectius aporta a la colla castellera, i de fet alguns falsetans formen part de la junta de l’entitat.

Diumenge 8 de maig comptarà amb una altra novetat, donat que els Brivalls actuaran a Tarragona amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona per primera vegada. Serà per celebrar la diada d’inici de temporada dels tarragonins. La següent jornada castellera tindrà lloc a casa, dins els actes del Mercat de l’Artesania de Cornudella, amb els Castellers d’Altafulla, el 15 de maig. Abans d’acabar el mes, el diumenge 29 participaran en una diada a Camarles junt amb els Xiqüelos del Delta, en la que serà la primera vegada que els Brivalls actuen a la localitat del Baix Ebre.

Sant Pere i Sant Pau serà la següent destinació. Com l’any passat, els castellers del Priorat visitaran el barri tarragoní per celebrar amb els amfitrions, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau la diada del local, el diumenge 5 de juny, juntament amb els Xiquets de Vila-seca. Va ser en aquesta plaça on l’any passat els Brivalls van descarregar el primer castell de set de la temporada 2015, un 4de7. El 26 del mateix mes els prioratins s’estrenaran a Montbrió del Camp, on actuaran amb els Xiquets de Cambrils. Ja al juliol, el dia 9 tindrà lloc la Diada de la Canalla a Cornudella, amb Xiquets de Cambrils i Xiquets d’Alcover. A finals de juliol, el dissabte 30, els Brivalls tornaran a la plaça del Mercadal de Reus per tercer any consecutiu, on actuaran amb els altres padrins, els Xiquets de Reus, per celebrar les Festes del barri de Santa Anna.

La primera actuació d’agost serà a Siurana, dins els actes de la seva Festa Major. Serà el dissabte 14 d’agost, amb els Nois de la Torre. Siurana és el lloc on els Brivalls han actuat més vegades després de Cornudella de Montsant. Ja en l’anterior etapa (1976-1985) va ser precisament a Siurana on els Brivalls van fer la seva primera sortida, el 9 de maig de 1976. Des del mateix moment de la seva refundació l’any 2013, els Brivalls han continuat amb la tradició de pujar a Siurana, de fet aquell mateix estiu ja van fer un assaig públic durant les festes, i en els anys posteriors sempre han estat presents en la Festa Major del bonic poble, que forma part del municipi de Cornudella de Montsant.

El 21 d’agost tindrà lloc una de les diades més importants per als castellers cornudellencs, la de la Festa Major de la localitat. Va ser en aquesta mateixa diada que els Brivalls aconseguien descarregar per primera vegada en la seva història un castell de set, concretament el 4de7, fa dos anys. Acompanyaran als Brivalls en aquesta diada els Xiquets de Reus, Xiquets de Vila-seca i Castellers de St. Pere i St. Pau.

Ja al setembre, els Brivalls participaran en la XVIII Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda, el dissabte dia 3. Serà el quart any consecutiu que els castellers del Priorat acudeixen a aquesta festa. Curiosament, Poboleda és una de localitats prioratines on els Brivalls no havien actuat mai abans de la seva refundació l’any 2013, i actualment la vila aporta un important nombre de castellers que són peces clau en alguns castells. El dissabte 17 de setembre es traslladaran a Vila-Seca, on participaran en una diada castellera amb la colla local, els Xiquets de Vila-Seca i els Xiqüelos i Xiqüeles del Delta. El 8 d’octubre, actuació a la Fira de Bandolers d’Alcover, juntament amb els Xiquets d’Alcover. Aquesta població de l’Alt Camp és una altra en les quals els Brivalls han actuat consecutivament des de 2013. També a l’octubre, el dissabte 22 hi haurà un altre desplaçament, en aquest cas a Torredembarra a la Diada de la plaça de la Verdura, amb la colla local els Nois de la Torre. Fa dos anys, en aquesta mateixa diada, els Brivalls descarregaven el tercer 4de7 de la seva història.

A falta de novetats en el calendari  la darrera diada de la temporada tindrà lloc a Cornudella el dissabte 29 d’octubre, per celebrar el Dia de la Colla (que és l’1 de novembre, Tots Sants). A hores d’ara encara falten confirmar les colles convidades. Aquesta és, juntament amb la de la Festa Major, una de les diades castelleres més importants i emocionals per a la colla prioratina. Va ser en aquesta diada quan l’any 1982 van carregar l’històric 3de7, que tot i fer llenya després de carregar-lo, es va convertir en la màxima construcció dels Brivalls de la primera etapa. També va ser en aquesta diada de fa dos anys quan Cornudella i el Priorat van veure com la colla castellera local completava per primera vegada en la seva història tota una actuació amb castells de set.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.