Assemblea d’inici de temporada dels Brivalls i premi Baròmetre Casteller

Dissabte a la nit els Brivalls van rebre el trofeu Baròmetre Casteller a la gala que es va celebrar a Valls

.Una quarantena de socis de la colla castellera Brivalls de Cornudella van assistir ahir diumenge a migdia a l’Assemblea d’inici de temporada, que es va celebrar a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant.

Una de les qüestions més destacades que es van tractar va ser el de les actuacions previstes per a aquesta temporada, que tenint en compte possibles variacions, serien vint-i-una, una més que l’any passat. La temporada castellera dels Brivalls s’iniciarà, com ha estat costum en les dues anteriors temporades, amb la diada amb la Jove dels Xiquets de Tarragona, padrins dels Brivalls, el dissabte 18 d’abril. Tanmateix, aquesta temporada repetiran actuació en places com el Serrallo, Reus (Santa Anna), La Figuera, Falset, Poboleda o la Diada de les Colles del Sud, que enguany es celebrarà a Montblanc. Com a novetats, els Brivalls actuaran per primer cop a les Roquetes del Garraf, Sant Pere i Sant Pau (Tarragona), Barcelona (Catedral), Castelldefels i possiblement Lleida.

També cal destacar la visita dels Castellers d’Andorra a Cornudella de Montsant, a l’octubre. Pròximament es podran consultar les dates exactes de les actuacions al web dels Brivalls de Cornudella, que al llarg de l’aturada hivernal s’ha renovat amb més i nous continguts, entre ells el calendari, on també es poden consultar tots els assajos, tant de castells com de gralles i timbals. La nova web es va presentar en l’assemblea d’ahir.

Brivalls assemblea febrer2015
Imatge de l’Assemblea d’ahir, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Cornudella. Foto: Carles X. Cabós

Els Brivalls començaràn els assajos de castells -els grallers i timbalers ja han començat- el proper divendres 20 de febrer (canalla) i una setmana després hi haurà el primer assaig general (divendres 27 de febrer). Serà l’estrena del nou cap de colla, Pau Ferrer, que comptarà amb Ricard Roig de cap de pinyes, amb l’ajuda de Ferran Fuguet i David Eslava. El nou cap de colla afirma que està “mol ilusionat per a afrontar la meva primera temporada com a cap de colla, esperem que la temporada sigui igual o millor que la passada i sobretot, crèixer com a colla per tal d’evolucionar, castellerament parlant”. El nou cap de canalla es Ricard Obradors, amb l’ajuda  d’Anna Ferret i Laia Timoneda.

En l’apartat d’assajos, destacar l’assaig públic a Falset el proper dissabte 21 de març, després del qual els castellers gaudiràn d’una visita teatralitzada al Celler de Falset. Respecte al local d’assaig, enguany s’ha de modificar l’estructura de la xarxa de seguretat. En Pau Ferrer comenta quins seran els canvis: “el que s’ha de fer a l’estructura es aixecar-la 70 cms per a que la xarxa quedi per damunt de segons” i “la xarxa nova sera de 4 forats que es col·locaran de tal forma que es pugui fer el 3 i el 4, a part, lògicament, del pilar i la torre”. Està previst que aquesta remodelació estigui enllestida abans del primer assaig.

Premis Baròmetre Casteller

Premi Barometre Casteller 2015
El guardó obtingut pels Brivalls ahir a Valls. Foto: Brivalls de Cornudella.

D’altra banda, dissabte a la nit es va celebrar a Valls la novena edició de la Nit de Castells, on els Brivalls van ser guardonats en reconeixement a la seva progressió, per assolir la gamma de set la temporada passada (3de7 i 4de7). Van desplaçar-se a Valls, en representació de tota la colla, Sisco Martínez (cap de colla la temporada 2014), Elena Miró (secretària de la colla) i Aniol Casademunt (president temporada 2014), qui va recollir el Premi. Per a Sisco Martinez “va ser una nit emotiva en la qual diverses colles van obtenir un reconeixement; vam ser els primers a ser cridats a l’escenari juntament amb la resta de colles que van ser reconegudes per Baròmetre Casteller per pujar un pis les seves estructures”. El guardó obtingut va presidir l’assemblea de diumenge.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.