3de6, 2de6, 4de6 i Pilar de 5 dels Brivalls en la celebració de la seva diada

La colla castellera del Priorat va celebrar la seva diada amb un esmorzar, la tradicional foto a les escales de l’església, castells i vermut musical

La colla castellera Brivalls de Cornudella va celebrar aquest passat dissabte 28 d’octubre la seva diada, una diada més aviat atípica tenint en compte les novetats introduïdes i sobretot, per l’actuació en solitari dels Brivalls, que en aquest dia tan especial sempre havien estat acompanyats d’altres colles convidades. Per motius de calendari, enguany no va ser possible la participació de cap més formació castellera, així que en aquesta ocasió, i per primera vegada en els quatre anys des de la seva refundació l’any 2013, els Brivalls van disposar de tota la plaça en exclusiva. “Espero que sigui una excepció, no ens agrada actuar sols”, va afirmar Marc Juanpere, president de l’entitat.

La jornada va començar a les 9 del matí amb un esmorzar popular al Parc Nou, després del qual, a les 11,30 hores, els castellers van anar al Pla de l’Església per participar en un dels actes més tradicionals de la colla, la foto de família a les escales de l’església de Santa Maria. Tot seguit, es van traslladar a la propera Plaça de la Vila, on a les 12 del migdia va començar la diada castellera pròpiament dita.

Brivalls
Tradicional foto dels Brivalls a les escales de l’església. Foto: Helena Miró

Els Brivalls van començar amb un 3de6 molt especial. Xavi Pallejà, que ja va ser membre dels antics Brivalls (1976-1985) i és casteller actiu des del primer dia de la refundació de la colla l’any 2013, va complir un dels seus somnis fent de segon, trenta-un anys després d’haver fet aquest mateix castell a terços. Seguidament, els Brivalls van completar el 2de6, el 4de6 i el Pilar de 5 sense cap complicació.

Xavi Pallejà Brivalls
Xavi Pallejà, pujant al 3de6. Foto: Rosa Pizarro

Marc Juanpere ja havia viscut altres diades com a casteller, però aquesta ha estat la primera com a president de l’entitat: “les impressions han estat bones, treballar per un col·lectiu de molta gent et dóna feina i molta responsabilitat, però a la vegada també et dóna molta satisfacció”. De cara a l’any vinent, té clar el principal objectiu de la colla: “continuarem treballant per aconseguir més massa social. Sense massa social no hi ha castells; preferim créixer en castellers que no pas en alçada de castells”.

En acabar l’actuació castellera, va tenir lloc una altra novetat, un vermut a la mateixa plaça, acompanyat d’un concert a càrrec del grup Acústic Projecte que va posar el punt final a la diada.

Aquesta ha estat l’última actuació dels Brivalls a casa aquest curs casteller. La propera i última diada de la temporada tindrà lloc el diumenge vinent 6 de novembre, a la Trobada de Colles del Sud, que enguany se celebra a Vila-seca.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.