2 de novembre, Diada dels Brivalls: A per totes!

El final de temporada s’apropa, i els Brivalls de Cornudella ja tenen el calendari de celebracions a punt. Aquest divendres 31 d’octubre, nit de la tradicional castanyada, tindrà lloc a la Renaixença el sopar de gala de la colla castellera. A continuació del sopar hi haurà sessió disco en el mateix local, gratuïta i oberta a tothom.

Però el realment important tindrà lloc el diumenge 2 de novembre. A la Plaça de la Vila de Cornudella els Brivalls celebraràn la seva Diada (Tots Sants), amb una interessant jornada castellera a partir de les 12’30 h., amb els Castellers de les Roquetes i Xiquets de Cambrils com a colles convidades. Una jornada castellera tan important que podria passar a la història dels Brivalls si tot funciona com s’espera.

L’objectiu dels Brivalls per aquesta diada és ben clar: sortir a plaça a superar la millor actuació, presentant els seus millors castells a casa, davant del seu públic, en la darrera actuació que els Brivalls faran enguany a Cornudella. Aquesta temporada els Brivalls han assolit dos castells nous, el 2de6 i el 4de7. Juntament amb el Pilar de 5, que la temporada passada es va descarregar per primera vegada a la Figuera, són els tres millors castells fins la data dels Brivalls, tots tres descarregats en diverses ocasions. La cirereta de la temporada seria el 3de7, que enguany s’ha intentat en tres ocasions -dues a Cornellà i una altra a Cornudella el passat 19 d’octubre al Parc Nou- però en tots els casos el castell va acabar en intent desmuntat.

Abans de la Diada, però, està previst que els Brivalls es facin la fotografia oficial a les escales de l’Església. L’horari no està acabat de decidir, perquè a hores d’ara l’alcalde encara no ha comunicat si es durà a terme la inauguració del Passeig dels Brivalls. Si aquesta inauguració es portés a terme, la fotografia es faria a les 11,30, i la inauguració a les 12.

Queden dos assajos molt importants abans de la Diada. Avui dijous 30 d’octubre de 19 a 21 h. hi haurà assaig general, i dissabte 1 de novembre de 18 a 20 h. assaig especial per ultimar els detalls abans del gran dia. La colla castellera fa una crida a tots els castellers, socis i aficionats per asistir i participar en aquests assajos decisius.

El 3de7, més que un castell

Diumenge farà 32 anys que els antics Brivalls van carregar el 3de7 en aquest mateix lloc -Plaça de la Vila, 1 de novembre de 1982-, la màxima fita aconsseguida en aquella primera etapa de la colla castellera prioratina. Quina manera millor d’acabar la temporada a Cornudella que descarregant -o almenys carregant- el desitjat 3de7. En cas de carregar-lo, no només es posaria rúbrica de luxe a una temporada de somni; a més els castellers cornudellencs podrien, finalment, treure’s aquesta espineta clavada al cor Brivall des de fa tants anys, i continuar la història en el punt exacte en que la van deixar fa 32 anys. En cas de descarregar-lo, a més d’això, els Brivalls superarien una fita gairebé psicològica, que permetria a la colla castellera mirar només endavant.

Així doncs, els aficionats als castells no poden faltar diumenge a la Plaça de la Vila de Cornudella, on l’emoció està assegurada.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.