XVIIIa Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda

Els propietaris de les cases pairals cedeixen de manera altruista les entrades de les cases, i a més les guarneixen per tal d’acollir els cellers

Festa del Vi i la Verema a l’Antiga
Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de l’any passat. Foto: Carles X. Cabós

El dissabte 3 de setembre tindrà lloc a Poboleda la XVIII edició de la Festa del Vi i la Verema a l’Antiga. Els actes previs, però, començaran el dissabte anterior, 27 d’agost, amb una jornada de portes obertes amb la participació dels cellers Burgos-Porta, Crivillé i Valls, Hidalgo-Albert, Mas d’en Just, Mussons i Tane Vins. Divendres 2 de setembre, la vigília de la gran festa, hi haurà un concert a la Plaça del Mercat a càrrec del grup Pail Okasora and Tho Grapovinos.

Pel que fa a les activitats del dissabte 3 de setembre, el dia de la XVIIIa Festa del Vi i la Verema a l’Antiga, les activitats començaran a les 7,00 hores del matí amb el Repic de campanes. Tot seguit, a les 7,30 hores, els participants en la verema a l’antiga es trobaran a la carretera des d’on es traslladaran amb els carros i mules a les vinyes, on es llaurarà amb mula i es ferraran cavalls. Aquesta activitat finalitzarà a les 9 del matí, hora de l’esmorzar a la Closa (preu 5 euros, màxim 500 places). Després d’esmorzar, a les 10,00 hores se celebrarà la Piada del raïm a la carretera.

A partir de les 10,30 hores començarà la tradicional degustació de vins, amb els carrers engalanats i els cellers participants ubicats a les entrades de les cases pairals dels carrers de Poboleda, principalment al carrer Major. Precisament aquesta és una de les particularitats d’aquesta festa, donat que els propietaris de les cases cedeixen de manera altruista aquests espais, i a més els guarneixen per tal d’acollir els cellers. D’aquesta manera, els visitants poden entrar als baixos d’aquests edificis històrics, conèixer-los, i gaudir de la decoració, que en moltes ocasions inclou mobiliari antic o altres elements de gran valor. Tot un recorregut enològic i històric pels carrers de la vila, amanit amb un Mercat d’artesania i productes alimentaris que estarà situat a la Plaça del Portal.

A les 14,30 hores hi haurà un dinar popular a la Closa, a base d’amanida i paella, limitat a 250 persones. Venda anticipada a l’Ajuntament i el dia de la festa a l’estand de venda de tiquets (15 euros). A les 17,30 hores, Tast a cegues de vins negres del Priorat 2008 a la Sala Polivalent (prèvia inscripció a l’Ajuntament). A les 18,00 hores, actuació castellera a càrrec dels Brivalls de Cornudella i els Xiquets de Reus. Ja a la nit, les activitats festives continuaran amb un concert al càmping a les 22,00 hores, un correfoc a les 23,00 hores a càrrec del Drac de Poboleda i el Ball de fi de festa a partir de les 12 de la nit a la Closa.

La Festa del Vi i la verema a l’Antiga de Poboleda està plenament consolidada en el panorama de fires vitivinícoles del Priorat i el Camp, com es va demostrar en la passada edició, quan es van exhaurir les copes i es van vendre 1.200 tiquets de degustació, el que vol dir que la xifra de visitants va ser bastant més alta. Josep M. Díaz Franquet, alcalde del municipi, aleshores es va mostrar molt moderat i va dir que «ben bé hi havia unes 1.500 persones».

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.