Una fotografia de Toni Lluch, guanyadora del concurs fotogràfic «L’aventura de la teva vida», de National Geographic

«Mar de núvols després d’escalar a Siurana» entre les tres guanyadores del concurs

«Mar de núvols després d'escalar a Siurana», guanyadora del concurs «L'aventura de la teva vida», organitzat per National Geographic juntament amb Renault. Foto: Toni Lluch Jordana.
«Mar de núvols després d’escalar a Siurana», guanyadora del concurs «L’aventura de la teva vida», organitzat per National Geographic juntament amb Renault. Foto: Toni Lluch Jordana.

Toni Lluch poc s’esperava com acabaria la història de dues fotografies que va penjar al seu mur de Facebook el passat 9 de novembre, després d’una sessió de fotografies a Siurana. «Tornant de Barcelona vaig veure que la boira lliscava per sobre del Coll d’Alforja i vaig pensar que estaria per sota de Siurana, i en arribar a casa, a Cornudella, vaig agafar la càmera i vaig pujar a Siurana». «Està clar que va valer la pena».

L’autor d’una de les tres imatges guanyadores del concurs «L’aventura de la teva vida», organitzat per National Geographic juntament amb Renault, explica al web del concurs que «la foto esta presa des del castell de Siurana mirant al poble del mateix nom, aprofitant un dels grans moments que ens brinda la talaia privilegiada de la seva posició. En estar situada per sobre dels 700 metres d’altura, moltes vegades es formen mars de núvols per sota, regalant a la vista unes postes de sol amb uns contrastos meravellosos». «Siurana és la meca de l’escalada esportiva, visita obligada per a tots els practicants d’aquest esport. La primera vegada que vaig veure aquesta vista va ser fa 27 anys en la meva primera sortida d’escalada, des d’aquest moment Siurana i Cornudella de Montsant formen part de mi».

Quan es va assabentar quina de les dues fotografies va resultar guanyadora, va tenir una sorpresa, ja que «a mi sincerament m’agradava més l’altra, i quan em van dir que havia guanyat, pensava que seria l’altra foto».

Siurana_Toni_LLuch_mar_de_nubes_tras_escalar_en_siurana2_National_Geographic_sencera
L’altra fotografia que Toni Lluch va presentar al concurs. Foto: Toni Lluch Jordana.

Fins ara, només havia participat en la marató de fotografia i trobada d’instagramers del Priorat, que es va celebrar a Cornudella el passat mes de juny. Una de les seves fotos va quedar entre les set finalistes. En aquesta ocasió, es va assabentar del concurs de National Geographic per casualitat: «vaig penjar les fotos a un xat de WhatsApp que tenim amb la colla, i una amiga em va dir que el National organitzava un corcurs en la seva web, i si volia que hi enviés les fotografies, i li vaig dir que sí».

L’afició a la fotografia li ve de família: «el meu pare sempre ha sigut afeccionat a la fotografia i a casa sempre he vist alguna càmera. La meva primera càmera va ser una Kodak Fiesta, que era una promoció del Cola-Cao o Nesquik, no me’n recordo exactament». «He tingut vàries càmeres, però m’ho he pres més seriosament des de fa un parell d’anys». Aprofita qualsevol moment per sortir amb la càmera, donat que explica que el relaxa. «Moltes vegades porto la càmera a sobre per si es presenta alguna ocasió. Quan surto a passejar m’agrada molt baixar al pantà de Siurana o pujar cap a Sant Joan del Codolar. També m’agrada molt tombar per Cornudella amb la càmera i buscar detalls curiosos». «El que més m’agrada és fer paisatges i m’agradaria fer més retrats de gent i situacions de carrer».

Encara que el premi és modest -un lot de tres DVD de National Geographic relacionats amb el món de l’aventura-, Lluch explica que «estic molt il·lusionat, ja sé que no és gran cosa, però sempre ve de gust que algú pensi que allò que fas està ben fet, sigui el que sigui».

El concurs fotogràfic «L’aventura de la teva vida», organitzat per National Geographic juntament amb Renault, va finalitzar el passat 20 de novembre, data en què va finalitzar el termini per a participar. Els organitzadors buscaven fotografies de qualsevol temàtica que representessin esperit de l’aventura.

El passat 23 de novembre el jurat, format per la redacció de National Geographic Espanya, va donar a conèixer els tres guanyadors del concurs.

Publicat a PrioratDiari.cat i Cornudellablog.cat el 29 de novembre de 2015.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.