Obres per reparar la teulada de l’Església de Santa Maria

El mal estat de la teulada produïa greus problemes d’humitat a l’interior de l’església

20100128 esglesia obres teulada
Foto: Les obres a la teulada de l’església, el passat mes de gener. (C.X. Cabós – Cornudella web)

L’octubre de l’any passat van començar les obres de reparació de la teulada de l’església de Santa Maria de Cornudella, per tal d’aturar el deteriorament que presentava l’estructura, i que afectava a diverses parts de l’interior de l’edifici. La teulada tenia un greu problema d’estanqueïtat, degut al mal estat de moltes teules, provocat en part per la colònia de coloms que habiten el sota cobert, que al llarg del temps han anat movent i trencant teules, i en part per l’efecte de les construccions annexes, sobretot la coberta de la Sala Parroquial, la qual produïa una sèrie d’interseccions entre coberta i parets. A conseqüència d’aquests problemes, es van detectar gairebé una vintena de llocs a l’interior de l’església que presentaven problemes d’humitat, els més greus a l’interior de la capella del Santíssim.

20100128 esglesia obres teulada2
Foto: Les obres a la teulada de l’església, el passat mes de gener. (C.X. Cabós – Cornudella web)

L’actuació que s’està portant a terme consisteix en refer la teulada de l’església aprofitant tota l’estructura existent de cabirons i llates, donat que segons les visites realitzades a l’interior del sota cobert, aquestes estan en bon estat. Respecte a la Sala Parroquial, s’enderrocaràn les estructures ubicades al terrat d’aquest edifici, és a dir la coberta, la caseta de les bombones de gas i el badalot de l’escala, per tal de deixar la teulada de l’església totalment exempta i que els seus vessants puguin desaiguar directament al damunt del terrat de la Sala Parroquial, que quedarà descobert i serà pavimentat de nou. Tammateix, es repassarà la teulada de la rectoria. També es preveu tapar totes les obertures de façana de l’església i campanars amb malla per tal d’impedir l’entrada de coloms.

20100128 esglesia obres teulada3
Foto: Les obres a la teulada de l’església, el passat mes de gener. (C.X. Cabós – Cornudella web)

L’actuació s’està duent a terme en base a un informe tècnic i la supervisió de l’arquitecte cornudellenc Josep M. Juncosa, i les obres les executa l’empresa Contruccions Bodro, també de Cornudella. El pressupost del projecte es de 146.000 €, que ha de finançar la Parroquia de Cornudella mitjançant donacions. Les obres van començar a l’octubre del 2009, i si no hi ha cap entrebanc, quan finalitzin durant el mes de juny d’aquest any, s’haurà reparat una superfície de 1.195,54 m2 de teulada.

(Publicat a CornudellaWeb, 30/03/2010).

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.