Meritxell Cardona, primera dona en encapçalar una llista a Cornudella

Meritxell Cardona és la cap de llista de CiU a les municipals del 24 de maig a Cornudella de Montsant | El segon lloc de la llista l’ocupa una altra dona, Natàlia Pérez Cubells

Meritxell Cardona, a la porta de l'Ajuntament de Cornudella. Foto: Carles X. Cabós.
Meritxell Cardona, a la porta de l’Ajuntament de Cornudella. Foto: Carles X. Cabós.

Meritxell Cardona, llicenciada en Belles Arts i restauració de patrimoni, actual regidora de l’ajuntament de Cornudella de Montsant (CiU) i consellera al Consell Comarcal del Priorat, encapçala la llista de Convergència i Unió a la vila prioratina en les properes eleccions municipals del 24 de maig. Serà la primera vegada que a Cornudella de Montsant es presenta una dona com a alcaldable, i a més amb una altra dona en segon lloc de la candidatura. I òbviament, podria ser la primera alcaldessa de la vila prioratina en tota la seva història «i és que aquest un dels reptes que em proposo, tombar un greuge històric» afirma.

En les passades municipals de 2011, Meritxell Cardona va ocupar el segon lloc de la candidatura convergent. Aleshores, CiU va obtenir tres regidors dels nou possibles: Josep Maria Espasa Carrasco (cap de llista), Meritxell Cardona López i Miquel Gomis Pàmies, aquest darrer alcalde de Cornudella en les legislatures 1995-1999 i 1999-2003. Explica que aquesta darrera legislatura a l’oposició ha servit per agafar consciència de les mancances del municipi «i hem sabut escoltar les veus de la gent que ens feia arribar el seu missatge». «Hem intentat treballar en positiu i hem aconseguit algunes fites que creiem responien a les necessitats reals». Al llarg d’aquests anys, diu que «se’ns han sumat persones amb ganes de treballar i amb visions renovades, crec que aquesta és la nostra força».

En la llista actual de CiU hi ha dues novetats importants en els primers llocs: la incorporació de Natàlia Pérez Cubells, assessora empresarial i formadora, com a segona de la llista; i el comercial i membre de la colla castellera Brivalls de Cornudella Francesc Góngora en el tercer lloc, tots dos independents. Els llocs quart fins al setè —aquesta legislatura Cornudella perd dos regidors respecte a l’anterior, per causa del descens de població— els ocupen Josep Maria Espasa Carrasco, Marina Garcia Cerdán, Xavier Martínez Marsal i tanca la llista Miquel Gomis Pàmies. Per a poder tenir la majoria, com a mínim haurien d’entrar els quatre primers de la candidatura, fet que a més representaria tenir la majoria absoluta, donat que els set regidors possibles a l’ajuntament s’han de repartir entre les dues úniques candidatures que es presenten a Cornudella.

Meritxell Cardona explica que plantegen una llista «el més transversal possible, per intentar representar a tots els grups socials del municipi». El seu objectiu no és només millorar els resultats de 2011, si no guanyar les eleccions i aconseguir l’alcaldia «crec que seria absurd renunciar a aconseguir la majoria». «Quan un presenta un projecte com aquest, ho fa amb la intenció de governar; si no tens aquesta il·lusió, ja no cal posar-s’hi». Tot i això, és molt conscient de que de «això no vol dir que després ens acompanyi la confiança dels votants», per això «ara ens toca saber explicar el nostre programa i que la gent s’il·lusioni amb nosaltres».

A grans trets, les principals línies del seu programa passen, en primer lloc, per ser «realistes i afrontar les grans dificultats financeres i socials del municipi i del país». Afirma que no faran «grans promeses de grans projectes» si no que intentaran resoldre alguns problemes del municipi com el finançament i sostenibilitat del pavelló, l’ordenació del turisme, la protecció del medi ambient o la protecció social i sortides laborals per als més desprotegits, «sense oblidar el suport al procés sobiranista».

Josep M. Espasa, Miquel Gomis, Natàlia Pérez, Marina Cerdán, Meritxell Cardona, Francesc Góngora i Xavier Martínez. Foto: CDC Cornudella.
Josep M. Espasa, Miquel Gomis, Natàlia Pérez, Marina Cerdán, Meritxell Cardona, Francesc Góngora i Xavier Martínez. Foto: CDC Cornudella.

La llista complerta de CiU a Cornudella per a les municipals del 24 de maig és:

1. Na Meritxell Cardona López
2. Na Natàlia Pérez Cubells (Independent)
3. En Francisco Jesús Góngora Montasell (Independent)
4. En Josep Maria Espasa Carrasco
5. Na Marina Garcia Cerdán (Independent)
6. En Xavier Martínez Marsal (Independent)
7. En Miquel Gomis Pàmies

Suplents
1. Na Joanne Cox (Independent)
2. En Roger Almodóvar Butet
3. Na Mariona Ferrer Tapiol (Independent)
4. Na Margarita Sánchez Algar (Independent)
5. N’Eduard David Sánchez Sánchez (Independent)
6. Na Maria Dolors Sendra Cardona (Independent)
7. N’Antoni Pérez Sevilla (Independent)
8. N’Ana Maria Juncosa Pallarès (Independent)
9. N’Octavio Juncosa Bargalló (Independent)

Publicat a Cornudellablog.cat el 7 de desembre de 2014.

.

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.