El nou forn Sergi comença a fer pa d’elaboració pròpia

El nou local, amb façanes al carrer de les Bodegues i Comte de Rius (Carretera).

Feia més d’un any que el Forn Sergi no elaborava pa en el seu propi forn, després que el 15 de març de l’any passat un incendi deixés inutilitzat el vell, que funcionava amb clafoll. Aleshores l’establiment estava ubicat a la Plaça de la Vila, fins que es va inaugurar el nou local al carrer Comte de Rius, als blocs nous, davant La Renaixença. Des de l’incendi, el pa que s’hi comercialitzava s’havia de portar de fora, però tot just el passat divendres 4 de juny va començar a funcionar el nou forn. La font d’energia que utilitza el nou forn és el gas natural, aprofitant la canalització urbana.

Joan Pere Campiña, forner i propietari del local, explica algunes característiques del nou forn: “Aquest cou el pa mitjançant la calor que emeten les grans lloses de pedra situades a la part inferior i superior“, així com algunes diferències entre el vell forn de clafoll i l’actual: “Un dels grans avantatges d’aquest forn és que abans, per coure tot el pa tardava unes 5 hores, ara en una hora i mitja ja està fet“. De fet, el nou forn no és l’únic avantatge del nou local. En la seva planta baixa, una superfície de més de 500 m2 inclou un gran obrador, vestuaris separats per homes i per dones, una càmara frigorífica, una altra per congelació, una sala de motors, una altra per a netejar el material i diversos magatzems. En Joan Pere ens mostra la sala destinada a emmagatzemar la farina, molt més gran que el lloc que tenien al vell forn, i això permet tenir molta més farina emmagatzemada, i per tant, no haver de fer comandes tan sovint. Per la seva banda, Rosana Valero, també propietària de l’establiment, destaca que ara ja no pateixen la falta d’espai de l’antic local, “en el qual havíem de tenir les coses mig amuntegades, i de vegades, tot i que era un local molt més petit, costava de trobar-les“.

Joan Pere Campiña va aprendre l’ofici al vell Forn Sergi, amb el forner que donava nom a l’establiment, a la Plaça de la Vila. Va entrar-hi d’aprenent tot just acabar l’escola, a començaments dels anys 80. L’1 de juny de 1993, ja feliçment casat amb la seva esposa, Rosana Valero, de Poboleda, van iniciar el negoci pel seu compte en el mateix local, una vegada el forner i propietari del forn es va jubilar. Finalment, el 8 de novembre de 2009, van inaugurar l’actual establiment, que a més de comercialitzar pa i pastisseria, també disposa de cafeteria.

Joan Pere Campiña i Rosana Valero.

En definitiva, el forn d’en Joan Pere Campiña i Rosana Valero disposa de tot el necessari per oferir als seus clients habituals productes d’elaboració pròpia, amb la qualitat de sempre i acabats de sortir del forn cada dia.

Publicat a Cornudella web el 08/06/2010.-

Si vols fer algun comentari, utilitza aquest formulari.